Este oficial: proprietarii de caini fac mai multa miscare

Timp estimat de citire1 minut, 3 secunde

Cine vrea sa se asigure ca face suficienta miscare pentru a tine la distanta problemele de sanatate asociate sedentarismului, sa-si ia un caine. Potrivit unui studiu recent aparut in revista „BMC Public Health”, proprietarii de caini merg, in medie, cu 23 de minute mai mult in fiecare zi decat persoanee care nu au un companion canin, adica 119 minute fata de 96 de minute.

De asemenea, fata de acestia din urma, ei cumuleaza un plus de 2.760 de pasi si au de circa opt ori mai putine perioade de sedere prelungita. Important de mentionat este ca majoritatea pasilor facuti in plus au fost realizati la o cadenta moderata, definita ca fiind de 100 sau mai multi pasi pe minut. Mai exact, participantii la studiu care au grija de un caine au mers in acest ritm vioi timp de 32 de minute pe zi, pe cand cei care nu au caine – doar 11 minute. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda adultilor sa totalizeze cel putin 150 de minute de activitate fizica moderata pana la viguroasa pe saptamana. In cazul proprietarilor de caini, timpul extra de mers pe jos ar putea sa satisfaca aceasta cerinta, spun cercetatorii. Drept dovada, in cadrul studiului, 87% dintre participantii care aveau un prieten canin au indeplinit aceste linii directoare, comparativ cu doar 47% dintre subiectii fara animal de companie.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate