Efectele negative ale obezitatii, subestimate

Timp estimat de citire0 minute, 53 secunde

Chiar daca scaderea in greutate reduce riscurile de boli si deces prematur asociate obezitatii, consecintele produse pe termen lung asupra sanatatii nu pot fi anulate. O echipa de cercetatori americani a descoperit ca persoanele care au avut exces ponderal in trecut prezinta un risc de mortalitate cu 27% mai mare prin comparatie cu cei care n-au inregistrat fluctuatii de greutate.

De asemenea, in rândul fostilor obezi s-a observat o prevalenta mai mare a diabetului de tip 2 si a bolilor cardiovasculare, in raport cu cei care au avut mereu un indice de masa corporala in limite normale. Având in vedere rezultatele obtinute, oamenii de stiinta precizeaza ca riscurile legate de obezitate estimate pâna acum sunt irelevante, deoarece majoritatea studiilor efectuate au avut in vedere greutatea luata o singura data. „Simplul fapt de a incorpora datele legate de greutate de-a lungul timpului clarifica riscurile obezitatii si arata ca acestea sunt mult mai mari decât se estimase pâna acum”, a conchis Andrew Stokes, profesor asistent de sanatate publica la Universitatea din Boston, unul dintre autorii noului studiu.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate