De la 93 la 78 de kilograme, prin voință și un regim simplu

Timp estimat de citire:

4 minute, 28 secunde

John Cristea are o poveste interesantă. În ultimii ani, a promovat peste 1700 de tineri în cadrul emisiunii sale TV, “Generația lui John” de la postul local de televiziune din Ploiești. Are la activ numeroase emisiuni radio și a fost speaker la diferite evenimente, inclusiv TEDx Ploiești. În goana după audiență și succes, John și-a dat seama că a neglijat alimentația și atunci a decis să facă o schimbare. Să îi descoperim împreună povestea.

Slab sau Gras: Salut John. Cine e această generație, ce vârsta au oamenii care te urmăresc și te ascultă?

John Cristea: „Generația lui John” este o comunitate, una tânără, frumoasă și pregătită pentru provocările vieții. E generația care vrea să se facă auzită și care are nevoie de un impuls pentru a-și urma visul. Tineri de toate vârstele prind curaj și vin în emisiune pentru a vorbi despre ei, cu bune și cu rele și pentru a-și depăși fricile, inclusiv frica de a vorbi în public. „Generația lui John” este un început pentru orice tânăr care-și dorește mai mult de la el.

Când ai decis să aloci timp pentru sănătate? Cum te-ai hotărât să slăbești?

Sănătatea ar fi pe primul loc, dar doar în clișee. Zic asta pentru că în multe dintre cazuri doar am vorbit despre sănătate și nutriție, dar nu mi-am făcut timp pentru a mă uita mai atent la mine. Apar pe sticlă de luni până vineri și asta devine cumva o rutină a vieții mele, însă felul în care arăt se reflectă și în felul în care cei de acasă mă percep. Am avut mai multe momente, mai bune și mai puține bune – urcușuri și coborâșuri în ceea ce privește greutatea. Nici n-am știut că sunt gras până nu m-am văzut într-un selfie, imediat după un eveniment pe care l-am prezentat în fața a sute de tineri. Eu ocupam jumătate din cadrul acelui selfie. Mă vedeam pentru prima dată într-o poză în care nu mă recunoșteam. Era clar! Mâncasem mult. Prea mult! Ajunsesem la 93 de kilograme și începusem să mă sperii. Voiam să scap rapid de kilograme, doar că nu-mi găseam starea necesară pentru a începe. Acum, când ofer acest interviu, am 78 de kilograme, dar am avut momente și mai bune, poate un pic exagerate, când ajunsesem la 65 de kilograme. De menționat este că am 1.80 înălțime, iar greutatea de 78 de kg mi se pare echilibrată.

Cum ai procedat, ai apelat la specialiști?

Mulți dintre cei pe care am avut onoarea să-i cunosc la emisiune sunt antrenori de fitness și nutriționiști – am avut multe de învățat de la ei. Am început să mănânc sănătos târziu. La început mă duceam la sală și trăgeam de fiare, alergam pe bandă, transpiram, mă admiram în oglindă, dar în frigider țineam aceleași alimente. Mi-a fost dificil să trec la următorul nivel și să realizez că a slăbi înseamnă a mânca ordonat, ce trebuie și cum trebuie. Am căutat informații pe internet despre diete și stil de viață sănătos și am început să aleg acele idei care mi-au pus pofta de mâncare în cui, dar mi-au oferit o alternativă sănătoasă.

Cum arată o zi din punct de vedere al alimentației? Ai un ritual pentru micul dejun, prânz și cină?

Cred că mai bine i-aș spune rutină. Rutină e cuvântul potrivit pentru rezultate extraordinare. Am început să mă hrănesc la ore fixe și să nu beau lichide, absolut nimic, 30 de minute după ce mănânc. Nu combin carbohidrații cu proteina animală și îmi fac o idee și despre numărul de calorii de farfurie. Mă opresc la 2500 de calorii pe zi.

  • La micul dejun am grijă să îmi hrănesc corpul cât mai bine și îi ofer toți nutrienții de care are nevoie. În farfuria de dimineață se regăsesc: avocado, miere, nuci, ouă fierte, ardei kapia, migdale și semințe de chia cu lapte de migdale sau iaurt.
  • La prânz iubesc să mănânc o salată plină de verdețuri și posibil ceva carne de pui.
  • Seara e pentru smoothie-uri cu fructe de toate felurile, dar în cantități moderate.
  • Între mese, îmi place să savurez batoane bio cu ciocolată, mere sau banane.

Cât la sută înseamnă mișcare/sport și cât dietă controlată în cazul tău?

60% aș tinde către nutriție, 20% pentru minte și 20% pentru corp. E clar că ceea ce mâncăm e carburant existențial pentru fiecare zi din viața noastră, însă avem nevoie de acest trio pentru a merge mai departe.

Și, în final, un mesaj pentru cititorii noștri?

Nu există diete-minune și nimic nu e imposibil. Nimeni nu vă poate ajuta în afară de voi. Voi sunteți singurii care aveți puterea să vă faceți curățenie în minte și în trup. Luptați-vă cu demonii din farfurie și renunțați la a mai fi sclavii gustului.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate