De ce nu reusim sa slabim

Timp estimat de citire1 minut, 9 secunde

Excesul ponderal a devenit o chestiune arzatoare a zilelor noastre. Tot mai multe persoane cauta si incearca solutii pentru scaderea in greutate, fie ca e vorba de sport, diete sau diverse proceduri cosmetice sau medicale. De foarte multe ori insa acestea nu produc rezultatele asteptate, crescand nivelul de frustrare.

Conform datelor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, in ultimele doua decenii greutatea medie a pamantenilor a crescut de trei ori, atingand valori amenintatoare. Potrivit estimarilor, la ora actuala, unul din trei adulti este supraponderal, iar unul din zece este obez. Si asta in conditiile in care numarul programelor de slabit si al salilor de fitness a explodat pur si simplu. Se pare ca undeva, ceva nu functioneaza… Identificam in continuare o parte dintre posibilele cauze.

Dieta drastica fara miscare

Foarte multi dintre cei care vor sa-si subtieze silueta aleg calea dietelor draconice. Corpul nostru insa e facut sa se protejeze si, desi initial se va desparti de o parte din kilogramele acumulate, reactionand la schimbarea brusca in alimentatie, dupa doar cateva saptamani el se va obisnui cu restrictia calorica. De aici incolo kilogramele se vor pierde din ce in ce mai greu, spre deloc. Si asta deoarece daca tii o cura de slabire fara sa faci niciun pic de miscare, metabolismul incetineste considerabil, ajungand sa arda din ce in ce mai putin, cu blocarea totala a procesului de slabire.

 

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate