De ce nu pot sa slabeasca persoanele obeze?

Timp estimat de citire0 minute, 57 secunde

Oamenii de stiinta au gasit motivul exact pentru care persoanele obeze nu slabesc foarte mult, chiar daca urmeaza o dieta stricta. Cercetatorii de la Institutul de Cercetare Medicala de la Institutul Garvan din Sydney au descoperit o substanta numita neuropeptida (NPY), ce stimuleaza apetitul, care joaca un rol major in modul in care organismul consuma sau depoziteaza energia.

Studiul arata ca atunci cand corpul primeste mai putina energie sau este supus unei diete, nivelul crescut de neuropeptide semnaleaza organismului ca este intr-o stare de infometare, iar corpul incepe sa stocheze cat mai multa energie posibila.

Co-autorul studiului, profesorul Herzog, afirma ca, din cauza epidemiei de obezitate, cercetatorilor le este greu sa gaseasca modalitati eficiente de slabire in cazul persoanelor obeze, tocmai din cauza acestei substante. Intrucat acum cercetatorii au identificat fenomenul exact, pot fi dezvoltate noi pastile de slabit care sa controleze acest tip de neuroni.

Herzog sustine ca este important de retinut ca studiul a aratat si ca dietele fade pur si simplu nu functioneaza, iar procesul de slabire trebuie sa aiba loc pe o perioada indelungata de timp. Studiul a fost publicat in jurnalul Cell Metabolism.

Raluca Baciu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate