Curcan cu fasole rosie
Carnea de curcan este una dintre cele mai sanatoase, cu un continut caloric scazut si saraca in grasimi. Comparativ cu carnea de pui, carnea de curcan este mai bogata in substrante nutritive. Este, de asemenea, inclusa din majoritatea dietelor sarace in grasimi si aduce multiple beneficii organismului.
14.05.2019
Timp estimat de citire:
1 minut, 30 secundeIngrediente
- 200 grame piept de curcan
- 200 grame fasole rosie (poate fi si la cutie)
- Un ardei rosu
- Ceapa
- Ulei de masline
- Sare
- Piper
Mod de preparare
- Se taie pieptul de curcan in cubulete si se pune intr-un vas
- Ardeiul se curata de seminte si se taie in fasii lungi
- Se taie ceapa marunt si se pune intr-o tigaie impreuna cu putin ulei de masline. Se lasa ceapa la calit, iar ulterior se adauga si cubuletele de piept de curcan si fasiile de ardei. Se amesteca din cand in cand si se adauga apa, cat sa acopere bucatile de carne, pentru a nu se intari carnea.
- Spre final se adauga boabele de fasole si se lasa la fiert aproximativ 10 minute. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Beneficii
Carnea de curcan este sanatoasa, are putine calorii si este saraca in grasimi. Este bogata in vitamina B3, vitamina B6 si vitamina B12, fier, zinc, fosfor. 100 grame de carne de curcan sunt echivalentul a 150 calorii si 30 grame de poteine. Consumul de carne de curcan ajuta la intarirea sistemului imunitar si reduce nivelul de colesterol “rau”.
Fasolea rosie este recomandata in special pentru continutul mare de fibre. 100 grame de fasole rosie sunt echivalentul a 80 de calorii. Pe langa continutul bogat in fibre, fasolea rosie este bogata in acizi omega 3 si omega 6, vitamina B8, vitamina B9, calciu, potasiu si sodiu. La fel ca si carnea de curcan, fasolea rosie reduce nivelul de colesterol “rau”. Pe langa asta, fasolea previne si tine sub control diabetul si suprima pofta de mancare.
Rețete de smoothie pentru mic dejun
27.09.2024