Cum scapam de “colaceii” de pe abdomen?

Timp estimat de citire:

2 minute, 49 secunde

Cum scapam de burtica, fara eforturi prea mari? O întrebare simpla, cu un raspuns complex.

Cam acelasi lucru se întreaba toate femeile care au adaugat ceva surplusuri pe ici pe colo, dupa ce s-au delectat cu atatea delicii culinare aduse de sarbatori. Si cum cu lenea si cu scuza “nu am timp”’ nu facem treaba, mai ales pentru ca rezultatele nu sunt vizibile în timp real, nu avem nici cea mai mica sansa sa luptam împotriva “colaceilor”.

Dar ce ramane de facut cand vrem sa avem rezultate rapide si bune? Vom vedea ulterior cum putem sa îndepartam tesutul adipos, pentru ca el este cel mai “fericit” cand nu este deranjat. În acest fel poate sa lucreze fara probleme pentru a se depune si mai bine si a ne da batai de cap. Este precum praful: se tot depune, mai ales daca nu avem grija sa-l îndepartam. Si cum acasa ne place sa fie mereu curat, la fel si corpul nostru are nevoie de îngrijire. De aceea trebuie sa ne întretinem prin hrana si hidratare, fara de care nu am putea exista, dar si prin sport. Ce-i drept, fara miscare fizica putem supravietui, dar celelalte doua ne ajuta sa avem grija de sanatatea noastra si sa veghem împotriva depunerilor de celulita.

Din pacate, lipsa de timp sau prioritatile nu ne permit sa respectam toate aceste reguli si tocmai de aceea, pentru tot mai multe femei, si chiar si barbati, este mai simplu sa apeleze la interventiile chirurgicale de îndepartare a celulelor de grasime depuse în exces. Pentru o întelegere cat mai corecta a procesului chirurgical parerea unui specialist în domeniu este cea mai potrivita.

De aceea, doctorita Silvia Stanculescu, medic specialist chirurgie plastica in cadrul clinicii Metamorphosis  ne-a explicat în detaliu faptul ca „lipoaspiratia este una dintre interventiile care ne pot scapa de stresul „colaceilor” formati în jurul abdomenului. Interventia se poate face cu anestezie generala, intravenoasa, completata cu anestezie locala sau cu anestezie peridurala. Operatia dureaza în medie o ora pentru o zona; vibroipoaspiratia implica introducerea unei canule speciale în tesutul adipos, prin incizii de 3-4 mm si prin miscarea de mutatie care îi este imprimata se realizeaza emulsionarea grasimii si aspirarea ei.  De regula sunt necesare 2-3 incizii pentru fiecare zona. Cicatricele sunt greu de observat si nu pun probleme din punct de vedere estetic,” mai precizeaza doctorita Silvia Stanculescu. Lipoaspiratia este indicata persoanelor cu greutate normala ce au depozite izolate de grasime care creeaza o aparenta disproportionata si care tipic nu raspund la dieta si exercitii fizice.

Tehnicile moderne folosesc injectarea ariei care va fi aspirata cu un lichid care contine anestezic diluat pentru a reduce disconfortul postoperator si adrenalina care reduce sangerarea. Aceste tehnici se numesc “tehnici tumescente”. Ele pot sa fie îmbinate cu succes cu abdominoplastia, care este procedura chirurgicala cu ajutorul careia se elimina atat excesul de piele cat si de grasimea de la nivelul abdomenului mijlociu si inferior. Astfel, musculatura abdominala poate fi întarita în acelasi timp operator daca este necesar.
Avand în vedere toate aceste tehnici de reducere a tesutului adipos, acum este foarte simplu sa scapam de grija ca depunem pe burta grasimea care ne da batai de cap.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate