Ciorbă acră cu ciuperci
Ciupercile au o valoare nutritiva ridicata. Bogate in fibre, vitamine si minerale, sunt recomandate atunci cand vrei sa adopti un stil de viata sanatos, mai ales ca au si putine calorii. Ciorba acra cu ciuperci este o reteta sanatoasa, usor de realizat.
30.08.2019
Timp estimat de citire:
1 minut, 18 secundeIngrediente
- 250 g ciuperci
- 500 ml bors
- 2 morcovi
- O ceapa
- Patrunjel
- Leustean
- Jumatate de cana de orez
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Ciupercile se spala si se curata, iar ulterior se taie felii.
Separat se iau legumele, se clatesc usor si se pun intr-un vas cu apa la fiert. Cand legumele s-au fiert se scot si se lasa intr-un vas.
In apa in care au fiert legumele se adauga ciupercile feliate si se lasa pana cand acestea dau in clocot si devin moi.
In paralel se pune borsul la fiert. Dupa ce borsul a dat in clocot se adauga orezul impreuna cu ciupercile si celelalte legume si se mai lasa putin la foc mic.
Se adauga deasupra o mana de leustean tocat si dupa se stinge focul.
Beneficii
100 grame de ciuperci sunt echivalentul a 31 calorii. Ciupercile contin o serie de substante necesare organismului, fiind bogate in fibre, vitamine si minerale (vitamina B1, B2, B3, B6, potasiu, magneziu, cupru, fier, fosfor si seleniu). Fibrele din ciuperci au un rol important in reglarea sistemului digestiv.
Orezul este o sursa importanta de energie si ajuta la buna functionare a creierului. Este bogat in vitamine (B, D), calciu, fibre, fier, ceea ce il transforma intr-un aliment nutritiv pe care e musai sa-l incluzi in dieta. Fibrele din orez creeaza senzația de sațietate.
Rețete de smoothie pentru mic dejun
27.09.2024