Cel mai sanatos dressing pentru salata: uleiul!

Timp estimat de citire0 minute, 47 secunde

Cand tii dieta, faci tot posibilul sa elimini sursele de grasimi si zahar din meniul tau, insa un studiu recent ti-ar putea revolutiona parerea. Mario Ferruzzi, autorul studiului de la Universitatea Purdue, sustine ca absenta unui anumit tip de grasimi din salate duce la pierderea unor nutrienti importanti, precum carotenoidele.

Carotenoidele sunt pigmentii din legume si fructe, printre care se numara luteina si betacarotenul, ce au de asemenea un puternic rol antioxidant. O salata cu adevarat sanatoasa, sustin oamenii de stiinta, include neaparat ulei de masline sau ulei de rapita, pentru ca acestea sustin absorbtia carotenoidelor in organism de 7 ori mai eficient decat dressing-urile dietetice sau cele pe baza de unt sau ulei de porumb. Concluzia cercetatorilor este ca sosurile facute din ulei mononesaturat necesita o cantitate foarte scazuta de grasime pentru ca organismul sa absoarba o cantitate foarte mare de carotenoide. Printre uleiurile mononesaturate se numara cel de masline, de avocado, de migdale, de rapita si de alune.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate