Ceaiul negru scade riscul de a suferi de diabet

Timp estimat de citire0 minute, 47 secunde

Conform unui comunicat de presa emis luna trecuta de Federatia Internationala de Diabet, 371 de milioane de oameni din intreaga lume sufera de diabet, iar 187 de milioane nu sunt inca diagnosticati. Date fiind aceste cifre alarmante, din ce in ce mai multe studii stiintifice incearca sa gaseasca metode eficiente de preventie si tratare.

Autorii unui studiu elvetian dintr-un grup de cercetare din Geneva sustin ca exista o legatura consistenta intre consumul ridicat de ceai negru si riscul scazut de a suferi de diabet de tip 2, dupa ce au analizat date strânse din 50 de tari. In tarile in care oamenii beau cantitati mari de ceai negru (Irlanda, Marea Britanie si Turcia), riscul de diabet de tip 2 este cel mai scazut, in timp ce in Coreea de Sud, Brazilia si China raportul este invers – oamenii beau putin ceai negru si au un risc mai crescut de a se imbolnavi de diabet, conform rezultatelor acestui studiu.

Raluca Baciu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate