Carnea rosie, benefica pentru mentinerea in frau a kilogramelor

Timp estimat de citire1 minut, 56 secunde

Carnea rosie este in general asociata cu un produs alimentar care nu este benefic pentru organism. Consumul de carne rosie a fost descurajat din cauza faptului ca este bogata in colesterol si grasimi saturate.

Totusi, carnea rosie poate fi folosita intr-o dieta sanatoasa, cu conditia de a o alege pe cea potrivita.  Muschiul de vita sau muschiuletul de porc sunt optiuni sanatoase cand vine vorba de consumul de carne rosie, furnizand corpului mai multe substante nutritive vitale.

100 grame de carne rosie contin in medie:

  • energie calorica – 291 kcal
  • proteine – 26 g
  • lipide – 20 g
  • calciu – 10 mg
  • fier – 2,65 mg
  • fosfor – 200 mg
  • zinc – 6 mg
  • potasiu – 300 mg
  • magneziu – 12 mg
  • vitaminele B9, B3, B5, B2, B6, B12

Carnea rosie – beneficii

  • Proteina din carne rosie contine toti aminoacizii necesari pentru a creste masa musculara si pentru repararea tesuturilor. Masa musculara este esentiala, deoarece ofera posibilitatea de a fi activi fizic si, de asemenea, produce enzime si hormoni care ajuta la prevenirea bolilor. Proteina din carne a fost, de asemenea, legata de pierderea in greutate, deoarece satisfac foamea.
  • Femeilor li se recomanda sa consume 18 mg de fier în fiecare zi, iar barbatilor  8 mg. Carnea rosie slaba furnizeaza o cantitate buna de fier, continand o formă de fier mai usor de absorbit decat fierul din alimentele pe baza de plante. Consuma carne rosie slaba de una sau de doua ori pe saptamana pentru a avea o cantitate optima de fier in sange si a te feri de anemie. Deficientele de fier pot cauza probleme de învatare, slabiciune generala si probleme de comportament.
  • Un alt avantaj al consumului de carne rosie slaba este ca aceasta furnizeaza o doza buna de zinc. Organismul are nevoie de zinc deoarece ajuta la construirea masei musculare, intareste sistemul imunitar si ajuta la dezvoltarea unui creier sanatos. O persoana medie are nevoie de 15 mg de zinc în fiecare zi.
  • Carnea rosie slaba este o sursa naturala de mai multe vitamine B. Consumul de alimente care contin in mod natural vitamina B este important, deoarece ajuta la construirea unui corp sanatos. Carnea rosie slaba contine vitamina B-12 necesara pentru un sistem nervos sanatos si vitamina B-6 necesara pentru un sistem imunitar puternic. Carnea rosie contine, de asemenea, niacina, o alta vitamina B, care ajuta la digestie, precum și riboflavin, pentru o piele sanatoasa si o vedere buna.

Marius Vasilescu

Nota pentru articolul «Carnea rosie, benefica pentru mentinerea in frau a kilogramelor»:5.00/ 5 (1 vot)

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu

Articole recente

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F