Care-i cel mai bun sport pentru a slabi? Concluzia expertilor este surprinzatoare

Timp estimat de citire:

1 minut, 18 secunde

Stim cu totii cat de importanta este activitatea fizica in ecuatia eforturilor pentru combaterea kilogramelor in plus. Doar oare care este cel mai indicat sport in acest sens? Ei bine, rezultatele unui studiu recent arata ca tipul de exercitii nu conteaza, esential este sa se faca miscare.

Pentru a pierde in greutate, unii oameni mizeaza pe box sau jogging, altii sunt convinsi de eficienta antrenamentelor de anduranta. In realitate insa, potrivit unui nou studiu spaniol, publicat in „Journal of Applied Physiology”, tipul de sport practicat nu are nicio relevanta.

Autorii cercetarii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au monitorizat, timp de 22 de saptamani, evolutia greutatii a 96 de persoane supraponderale, cu varste cuprinse intre 18 si 50 de ani. Participantii au urmat cu totii aceeasi dieta hipocalorica, dar efectuat exercitii fizice diferite, fiind impartiti in trei grupuri. Unii au luat parte la antrenamente solicitante cu greutati, altii au alergat, au mers cu bicicleta sau au facut genuflexiuni, abdomene etc.  A mai fost si un grup care a combinat cele doua tipuri de exercitii: cardio si de anduranta.

In total, subiectii au avut trei sedinte de 51 de minute de sport in fiecare saptamana, intensitatea antrenamentelor fiindu-le crescuta progresiv. Dupa aproape jumatate de an de eforturi, toti participantii au slabit in mod semnificativ. Diferentele de pierdere in greutate intre cele trei grupuri au fost minime. Oamenii de stiinta au stabilit astfel ca activitatea fizica regulata ne ajuta sa pierdem in greutate, indiferent de tipul de sport, daca, in paralel, este urmata o dieta sanatoasa.

Sursa: www.7sur7.be si www.passionsante.be

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate