Burger vegetal
Bugerul vegetal este o alternativa mai sanatoasa si cu mai putine calorii pentru cel din carne. Iti prezentam o reteta hranitoare, plina de bunatate verde si aroma proaspata.
18.07.2018
2864
Timp estimat de citire:
1 minut, 25 secundeIngrediente
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cepe, tocate fin
- 250 g spanac
- 5 felii de paine alba, strivita in pesmet (sau 150 g de pesmet uscat)
- nucsoara proaspata
- 100 g brnza Cedar maturat, ras
- 40 g parmezan, fin rase
- 1-2 oua mari
- 3 linguri de faina neteda
- 6 chifle proaspete
- 4 rosii coapte, suculente, taiate in felii groase
- ketchup sau suc de rosii
Mod de preparare
- Se pune putin ulei de masline intr-o tigaie si timp de aproximativ 10 minute se lasa ceapa la calit (pana cand aceasta devine moale).
- Se toaca fin spanacul si se adauga intr-un castron. Se adauga ceapa racita, pesmetul, nucsoara, branza Cedar si parmezanul, apoi se amesteca impreuna. Se adauga oul batut treptat pana cand amestecul se incheaga. Din pasta creata se formeaza burgerii
- Burgerii se acopera cu un strat de faina si se lasa in frigider pana sunt pregatiti de a fi gatiti.
- Intr-o tigaie se pun burgerii impreuna cu uleiul de masline si se lasa la rumenit aproximativ 5 minute.
- Se servesc impruna cu cateva felii de rosii, salata verde si asezonati cu ketchup sau suc de rosii.
Beneficii
Un astfel de burger vegetal are aproximativ 230 kilocalorii, 11 grame grasime, 11 grame proteine, 1 gram de fibre.
Spanacul este bogat in vitaminele B1, B2, B6, B9, C, E si K. Contine caroten, proteine, lipide, fier, precum si o substanta specifica, spinacina. Datorita faptului ca ajuta organismul de a elimina toxinele, spanacul este recomandat in orice moment.
Totodata, spanacul ajuta la intarirea sistemului imunitar, la imbunatatirea vederii, la asigurarea unei presiuni sanatoase a sangelui sau la prevenirea cataractei ori a bolilor de inima.
Marius Vasilescu
O masă delicioasă, rapidă și sănătoasă: Spaghete cu sos cremos de spanac și lămâie
20.02.2024