Antrenamentul cu TRX – noua metoda de slabire si tonifiere

Timp estimat de citire2 minute, 43 secunde

Urcat pe un super-val de succes peste Ocean, TRX Suspension Training isi croieste cu icredere drum si catre topul programelor cautate si apreciate de pasionatii de sport din tara noastra. Vorbim de tip de antrenament functional, care foloseste doar doua benzi si greutatea propriului corp, insa cu rezultate care intrec asteptarile: dezvolta forta, echilibrul, flexibilitatea, te scapa de kilogramele nedoride si-ti contureaza frumos corpul.

Descopera in ce anume consta antrenamentul cu TRX, ce fel de exercitii cuprinde si care-i sunt principalele avantaje.

Total Rezistance eExercise – aceasta este denumirea completa a TRX-ului, un instrument de antrenament care scrie istorie in domeniul fitnessului. A fost inventat de Randy Hetrick, fondatorul Fitness Anywhere. Acesta cauta o solutie pentru mentinerea in forma a echipei sale din trupele speciale Navy SEAL (o unitate de comando a marinei americane), aflata mai tot timpul in misiune si fara acces la o sala de sport pentru a-si lucra muschii la aparatele clasice.

Primul TRX – doua corzi de parasuta

Intr-una din misiunile din Asia de Sud-Est, Hetrick a taiat doua corzi de parasuta, le-a cusut cu ustensilele pe care le avea in trusa din barca pneumatica, iar apoi le-a legat de un copac si a inceput sa exerseze. Asa s-a nascut ceea ce cunoastem astazi drept TRX Suspension Training, un antrenament complex, versatil si eficient. „A devenit mai mult decat mi-am putut imagina pana si in cele mai indraznete visuri. Am creat acest instrument pornind de la o nevoie concreta si n-as fi crezut ca va avea un asemenea succes”, a marturist Randy Hetrick.

Un sport intens, dar prietenos

Chiar daca a fost conceput pentru militari, TRX Suspension Training  nu e deloc inaccesibil. Poate fi practicat oricand, oriunde si de oricine. Si asta pentru ca echipamentul este de mici dimensiuni, usor transportabil, iar nivelul de rezistenta si cel de dificultate pot fi controlate si adaptate pregatirii fizice a fiecarei persoane in parte. Din acest punct de vedere, reprezinta o alegerea ideala in materie de fitness atat pentru sportivii de performanta, cat si pentru incepatorii intr-ale sportului. Mai mult, antrenamentul cu TRX este potrivit si pentru cei care au probleme cu articulatiile sau cu spatele si se afla intr-un proces de recuperare medicala.

Antrenament complet

Cu ajutorul TRX-ului pot fi efectuate in conditii de siguranta o multitudine de exercitii, care permit dezvolarea fortei, flexibilitatii, coordonarii, mobilitatii si stabilitatii corpului. Nu in ultimul rand trebuie mentionat faptul ca antrenamentul cu TRX reprezinta o modalitate excelenta de lupta cu kilogramele in plus, intrucat este un mare consumator de calorii si un bun accelerator al metabolismului, prin activarea grupelor mari de muschi. Atunci cand lucrezi cu TRX-ul, muscultura trunchiului, reprezentata de abdomen, oblici, lombari si fesieri, este in permanenta contractie pentru a putea mentine in echilibru corpul aflat in suspensie in diferite planuri de inclinare. Vorbim de cea mai importanta  parte a corpului, numita si „core”, de unde pornesc toate miscarile si care este vizata cu prioritate de programele de sculptare a siluetei.

Mergi la sala, cel putin pentru inceput!

Pentru a evita accidentarile si pierderea de vreme, e important sa stii cum sa faci corect si eficient exercitiile cu TRX. Tocmai de aceea, cel putin sedintele de initiere in TRX Suspension Training e bine sa se desfasoare sub atenta supraveghere si indrumare a unui antrenor.

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate