Alergiile alimentare sunt provocate de pesticide?
O echipa de medici americani cu specializarea in alergologie au oferit publicului larg rezultatele unui studiu ce revolutioneaza modul in care erau privite pana acum alergiile alimentare. Medicii nu reuseau sa-si dea seama de ce numarul de persoane alergice la diferite alimente creste de la an la an, dar acest studiu le ofera o perspectiva noua.
20.12.2012
Timp estimat de citire:
0 minute, 56 secundePersoanele expuse la o cantitate mare de chimicale folosite in agricultura au o tendinta mai pronuntata de a dezvolta alergii alimentare, arata studiul. Aceste substante chimice se regasesc in dezodorizantele pentru camera, in detergenti si in anumite ierbicide pulverizate pe culturile agricole, fiind astfel comune in viata de zi cu zi. La studiu au participat 2.211 oameni carora cercetatorii le-au masurat nivelul de substante chimice din organism si sensibilitatea la alimente precum alunele, ouale sau laptele.
Dintre participantii la studiu, persoanele cu nivelul cel mai crescut de astfel de substante chimice in organism aveau un risc de doua ori mai mare de a fi sensibile la cel putin un aliment, fata de cei cu un nivel scazut, indiferent de etnie, varsta sau istoricul medical.
Sursa: Annals of Allergy, Asthma and Immunology
Raluca Baciu
Cu ce simptome te poți confrunta în caz de alergie alimentară?
11.09.2024