Alergiile alimentare sunt provocate de pesticide?

Timp estimat de citire0 minute, 56 secunde

O echipa de medici americani cu specializarea in alergologie au oferit publicului larg rezultatele unui studiu ce revolutioneaza modul in care erau privite pana acum alergiile alimentare. Medicii nu reuseau sa-si dea seama de ce numarul de persoane alergice la diferite alimente creste de la an la an, dar acest studiu le ofera o perspectiva noua.

Persoanele expuse la o cantitate mare de chimicale folosite in agricultura au o tendinta mai pronuntata de a dezvolta alergii alimentare,  arata studiul. Aceste substante chimice se regasesc in dezodorizantele pentru camera, in detergenti si in anumite ierbicide pulverizate pe culturile agricole, fiind astfel comune in viata de zi cu zi. La studiu au participat 2.211 oameni carora cercetatorii le-au masurat nivelul de substante chimice din organism si sensibilitatea la alimente precum alunele, ouale sau laptele.

Dintre participantii la studiu, persoanele cu nivelul cel mai crescut de astfel de substante chimice in organism aveau un risc de doua ori mai mare de a fi sensibile la cel putin un aliment, fata de cei cu un nivel scazut, indiferent de etnie, varsta sau istoricul medical.

Sursa: Annals of Allergy, Asthma and Immunology

Raluca Baciu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate