A dat jos 84 de kilograme într-un an, renunțând la zahăr

Timp estimat de citire3 minute, 27 secunde

Atunci când îți dorești cu adevărat, poți! Ne convinge de acest lucru Maggie Wells, o americancă ambițioasă care, în decurs de numai un an, s-a eliberat de povara obezității, devenind de nerecunoscut. Pe cont propriu, fără niciun fel de ajutor.

La 34 de ani, Maggie era uriașă. Cântarea 136 de kilograme și sănătatea ei era serios șubrezită, dar acest aspect nu o îngrijora deloc. A speriat-o cu adevărat și a mobilizat-o să facă schimbări radicale pentru a slăbi cu totul altceva: „Nu mi-a fost teamă că voi muri din cauza greutății mele. M-a îngrozit faptul că, dacă s-ar întâmpla ceva, copiii mei nu ar avea poze care să le amintească de mine.”

Momentul declicului

Maggie povestește că s-a trezit cu acest gând teribil în minte, pe 1 ianuarie 2018. Mamă a trei copii, ea și-a dat seama că, de ani de zile, a tot evitat să apară în fotografiile de familie, fiind prea rușinată de felul în care arată. „Fiul meu avea la acea vreme 6 ani și cred că nu aveam mai mult de două poze împreună”, a mărturisit, emoționată, femeia pentru Good Morning America. În acea zi a luat decizia să elimine din dietă toate produsele cu zahăr adăugat și, în general, să reducă drastic aportul de carbohidrați. După doar o lună, era mai ușoară cu mai bine de 10 kilograme. Aceste prime rezultate au motivat-o să continue.

Disciplina, cheia succesului

Strategia pe care a aplicat-o Wells este a pașilor mici, dar hotărâți. În fiecare dimineața, ea își stabilea obiectivele pentru următoarele 24 de ore și se concentra pe atingerea acestora. „În loc să mă gândesc că trebuie să pierd 90 sau măcar 9 kilograme, am ales să mă concentrez doar asupra a ceea ce urmează să fac în 24 de ore. Îmi spun că nu trebuie decât să reușesc să trec de următoarele 24 de ore. Dacă am vreo poftă – o mâncare sau o băutură specifică – îmi spun că mâine mi-o voi permite. Aplic această metodă și acum pentru a mă menține”, a precizat aceasta.

„Am slăbit 84 kilograme doar ținând dietă. De-abia de curând, având o greutate mai confortabilă, am introdus exercițiile fizice în rutina zilnică”

Și-a învins frica de poze

Un an mai târziu, Maggie avea 52 de kilograme și era o cu totul altă persoană: „Mă simt de parcă aș fi cu cincisprezece ani mai tânără. Nu știu cum să descriu mai bine ceea ce experimentez… simt că-s o persoană nou-nouță. Am mai multă claritate mentală și, literalmente, simt că mi s-a reînnoit contractul cu viața”, a comentat femeia. Și mai important de atât este că și-a recâștigat încrederea în sine și nu se mai ferește să apară în fotografii, chiar dacă acum se confruntă cu altă problemă estetică: excesul de piele cu care a rămas după scăderea masivă în greutate. „Chirurgia nu este o opțiune pentru mine, din punct de vedere financiar”, a menționat ea, subliniind că acest lucru n-o împiedică să se bucure de noua ei siluetă. „Sunt fericită. Pierderea în greutate mi-a permis să fiu mai prezentă în viața familiei mele. Mi-aș fi putut trăi restul vieții fiind un spectator. Acum însă fac parte din viața mea și din viața copiilor mei”, a comentat Maggie.

Sursă de inspirație

Ca dovadă că se acceptă așa cum este, americanca a creat recent o pagină pe Facebook – Get It, Girl, unde și-a făcut cunoscută povestea, publicând poze complet neretușate. Ea afirmă că în felul acesta vrea să ofere un exemplu celor care nu-și găsesc puterea pentru a lupta cu kilogramele în plus și, totodată, să arate oamenilor că slăbirea extremă nu e la fel de plină de farmec precum s-ar crede.

„Chirurgia nu este o opțiune pentru mine, din punct de vedere financiar. Oamenii pot vedea cum se transformă corpul atunci când slăbești foarte mult”.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

  1. Popiuliana spune:

    Vreau să slăbesc

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate