4 retete de salate hranitoare pentru iarna

Timp estimat de citire2 minute, 27 secunde

Vrem sau nu sa recunoastem, iarna ne este mai greu sa urmam o dieta stricta si simtim mai des nevoia sa mancam „ceva bun”. O salata delicioasa cu ingrediente de sezon este alegerea ideala, pentru ca este usor de preparat, iti confera suficienta energie si o poti lua si la pachet, la birou. Incearca si tu propunerile noastre!

Salata cu somon, ou si orez

Ingrediente:

Un file de somon

40 g de orez basmati

10 g de orez salbatic

O legatura de patrunjel

O lingura de seminte de dovleac

O lingura de seminte de floarea soarelui

2 linguri de hummus (pasta de naut)

Preparare: Fierbe cele doua tipuri de orez impreuna, timp de 15 minute. Intr-o tigaie cu putina apa, coace usor somonul pana este gata. Intr-o oala, fierbe ouale timp de 8 minute, scurge-le si lasa-le sa se raceasca in apa rece. Taie usor file-ul de somon, patrunjelul si ouale – in sferturi. Scurge orezul si amesteca toate ingredientele.

 

Salata cu pui, mango si merisoare

Ingrediente:

2 file-uri de pui

Un mango mare, curatat si taiat betisoare

O lingurita de gem de portocale

O lingurita de miere

2 lingurite de merisoare uscate

O lingurita de seminte de susan

O mana de frunze de salata

Preparare: Amesteca gemul si mierea intr-un bol si toarna mixul peste file-urile de pui, apoi pune carnea pe gratarul incins si lasa aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Pune frunzele de salata pe doua farfurii si deasupra betisoarele de mango. Taie puiul si aranjeaza-l peste mango, presarandu-l cu merisoare si seminte de susan.

 

Salata de cartofi dulci la gratar

Ingrediente:

3-4 cartofi dulci (aprox. 6-700 g)

O ceapa rosie, taiata julien

Cateva frunze de salata

Pentru dressing:

3 linguri de otet de vin alb

3 linguri de ulei de masline extravirgin

2 linguri de zahar brun

Sare si piper dupa gust

2 linguri de tarhon

Preparare: Coace sau fierbe cartofii in coaja pana devin un pic moi, dar sa nu fie inca gata. Lasa-i la racit, curata-i si taie-i in felii de 1-2 cm. Toarna pe gratarul incins un pic de ulei de masline pentru a evita lipirea, apoi pune feliile de cartofi dulci. Cand sunt gata, pune cartofii pe un platou tapetat cu frunze de salata. Coace pe gratar si feliile de ceapa si presara-le peste cartofi. Prepara dressing-ul, dizolvand zaharul, sarea si piperul in otet si amestecand apoi celelalte ingrediente. Stropeste salata cu dressing-ul si serveste-o calda sau rece.

 

Reteta de salata ruseasca

Ingrediente:

2 cartofi

4 oua fierte tari

2 morcovi fierti

O tulpina de telina

Un mar

Putin marar dintr-un borcan de muraturi

2 cani de mazare din conserva

3 linguri de mustar

O jumatate de cana de maioneza light

Sare si piper dupa gust

Preparare: Taie legumele si marul in cuburi mici. Adauga mustar, maioneza, sare si piper si amesteca. Poti varia cantitatea de ingrediente in functie de gust – mai multa sau mai putina maioneza, de exemplu sau poti adauga carne de pui sau sunca, dupa gust.

 

Raluca Baciu

Sursa: opensourcefood.com

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu