Tii cont de medicii virtuali?

Timp estimat de citire:

3 minute, 7 secunde

Iti doresti o silueta atletica, atragatoare, sau vrei doar sa iti monitorizezi constant starea de sanatate? Indreapta-ti atentia spre cele mai noi gadgeturi si aplicatii in nutritie, health si fitness!Te preocupa intens starea ta de sanatate si ti-ai dori sa o monitorizezi in permanenta? Esti o fire dinamica si iti propui sa practici mai mult sport, dar timpul nu iti permite, sau activitatea fizica este pentru tine o modalitate de distractie? Indiferent de dorintele tale, noile gadgeturi si aplicatii web in sanatate, nutritie si fitness promit sa te cucereasca  pe deplin!

Muzica, sport si renuntare la fumat
Una dintre cele mai noi lansari Samsung Electronics, MP3-playerul MyFit, lansat la inceputul anului in SUA, contine o serie de aplicatii ce ii ajuta pe utilizatori sa fie informati in legatura cu nivelul de stres, eliminarea grasimilor, aportul si arderile de calorii si sa-si stabileasca programul de exercitii potrivit. Toate aceste aplicatii sunt oferite in combinatie cu cele ale unui MP3 clasic, de redare a muzicii tale favorite. Fiind vorba de un gadget pe baza de senzori, care masoara nivelul de stres si surplusul de kilograme, MyFit contine totodata un accelerometru integrat ce urmareste caloriile consumate in timpul practicarii sportului favorit, dar, in acelasi timp, isi anunta posesorul de caloriile consumate in timpul mesei datorita unei baze de date ce cuprinde valorile calorice ale produselor alimentare incluse. In plus, acest gadget inteligent dispune de aplicatii care urmaresc nivelul consumului de apa sau care te ajuta sa renunti la fumat!

Mersul pe bicicleta, acum mai distractiv
O alta inventie notabila este Garmin Edge 500, special creat pentru cei care practica ciclismul, incepatori sau profesionisti si care dispune si de un receptor GPS . Acest sistem monitorizeaza pozitia, puterea, ritmul inimii, viteza, tempoul, altitudinea si inclinarile. In plus, incorporeaza un altimetru barometric care detecteaza schimbari ale altitudinii, afisând, in acelasi timp, valoarea temperaturii, schimbul de fus orar si alerte in cazul in care distantele sunt parcurse fara timer-ul pornit. Este un instrument gândit pentru competitii, dar util si pentru cei care isi doresc sa practice ciclismul sau spinning-ul ca sport de intretinere.

Bratara magica
Wrist Clinic este un alt dispozitiv, sub forma unei bratari, ce realizeaza teste utile in monitorizarea sanatatii, dar si de prevenire a afectiunilor. Astfel, cei care decid sa il achizitioneze vor avea in permanenta acces la informatii referitoare la tensiunea arteriala, puls, EKG, temperatura, ritm respirator, oxigenul din sânge si alti parametri.

Wii: box, tenis, baschet la tine in sufragerie
Cea mai interactiva aplicatie in health si wellness, recomandata pentru toata familia, este Wii Fii, un nou video-game lansat de Nintendo, vazut mai curând ca pe un accesoriu potrivit pentru incalzirea inainte de antrenamentul propriu-zis, decât ca pe un inlocuitor pentru exercitiile fizice. Ai nevoie doar de o placa de echilibru din seria Nintendo Wii si de un test de examinare initiala, sau, altfel spus, mentionarea informatiilor despre greutate si inaltime, pentru calcularea indicelui de masa corporala. Poti trece apoi la antrenamentul propriu zis. Wii Fit iti ofera programe personalizate si tehnici din sporturi multiple, precum box, baseball, tenis pentru a lucra partea superioara a corpului, dar si ski, pentru partea inferioara, yoga sau exercitii de echilibru. Te ajuta sa obtii o silueta mai aproape de idealul tau, dar singura conditie este sa te antrenezi cu regularitate!

Monica Anghel: „Eu nu cred in programele pe care trebuie sa le iei acasa si pe care, vezi Doamne, le faci singur. Acasa mereu ai altele de facut. Eu am incercat toate sporturile, dar de aproape doi ani m-am indragostit de Aikido, o arta martiala complexa care solicita toti muschii. Sunt fascinata de aceasta arta si am ajuns sa iau si centura galbena!”
 

Anca Sculita


Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate