Tibi Useriu, ultramaratonist: „Nimic nu este imposibil. Limitele sunt doar in mintea noastra”

Timp estimat de citire1 minut, 28 secunde

Are o viata desprinsa parca din filme blockbuster, cu jafuri armate, evadari din doua inchisori europene, aproape 10 ani de detentie intr-un penitenciar de maxima securitate. Acum este activist de mediu respectat si autorul unor performante sportive uluitoare: a obtinut doi ani la rand locul I la cea mai dura cursa din lume – 6633 Arctic Ultra. Nimeni pana acum nu a mai facut asta!

Bistriteanul Tibi Useriu a starnit admiratia Romaniei si a intregii lumi in 2016, cand a devenit primul est-european si cel de-al 20-lea concurent din istoria competitiei de la Cercul Polar care a reusit sa ajunga la final in timpul impus de organizatori. Vorbim de o cursa de 563 de kilometri care trebuie parcursa in 180 de ore, pe temperaturi care ajung la -60 de grade si viteze ale vantului care pot depasi 200 de kilometri/ora. In aceasta primavara, Tibi a repetat isprava si adus acasa un nou trofeu de castigator, inregistrand inca o premiera: este singurul sportiv din lume care a terminat 6633 Ultra Arctic de doua ori pe locul 1. Toate acestea la 43 de ani.

Esti cunoscut ca fiind romanul care a castigat de doua ori ultramaratonul de la Polul Nord. Aceasta este insa doar o parte din povestea ta, care e putin spus impresionanta. Este cutremuratoare…

Asa e, lumea ma stie drept alergator de anduranta. Eu, insa, am fost pe rand: sluga la ciobani pe Bargaie, porcar in armata romana, azilant politic in Berlin, pizzar intr-un restaurant italian, bodyguard la un interlop sarb, martor intr-o galerie de alba-neagra in Gran Canaria si autor de jafuri armate… Mi-am dezvaluit aceste vieti paralele, nestiute, in cartea „27 de pasi”.

De ce „27 de pasi”?

Curtea in care imi faceam plimbarea zilnica, timp de aproape 4 ani de zile, masura exact 27 de pasi. Curtea facea partea din inchisoarea in care mi-am ispasit sentinta.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate