Supe si ciorbe delicioase, pentru incantarea ta!

Timp estimat de citire3 minute, 3 secunde

Slab sau Gras stie cele mai bune, mai gustoase, mai usor de preparat si mai sanatoase retete! Asa ca, si in aceasta editie a revistei, ne punem sortul si boneta de bucatar-sef si te invitam in bucatarie. Impreuna o sa gatim supe si ciorbe senzationale, cu care o sa-i dai gata pe cei dragi. Hai, la treaba!

Supa-crema de legume cu crutoane

Ingrediente:
•    3 morcovi
•    3 bucati de pastarnac
•    o bucata de telina
•    2 cepe
•    un buchetel de conopida
•    un cartof
•    un buchetel de broccoli
•    Sare, piper
•    mirodenii
•    paine
•    ulei de masline

Mod de preparare:
Curata toate legumele, taie-le cubulete si pune-le la fiert. Cand sunt moi, moi scurge-le (nu uita sa pastrezi totusi o canita de apa), dupa care paseaza-le cu ajutorul unui robot. Adauga apa ca sa obtii o consistenta cremoasa, dupa care rasfata amestecul cu sare, piper si o lingura de ulei de masline. Crutoanele se fac simplu: in tava pui cubuletele de paine stropite cu ulei de masline si mirodenii (oregano, curry, busuioc etc) si le lasi la cuptor pana devin rumene si crocante. 

 

Supa frantuzeasca de ceapa

Ingrediente:
•    3 cepe mari
•    100 g unt
•    2 linguri de faina
•    un fir de praz
•    100 ml vin alb
•    100 g parmezan
•    o felie de bagheta
•    sare, piper

Mod de preparare:
Intr-o cratita, pune la incins untul, dupa care caleste rondelele de ceapa pana devin aurii. Presara faina, apoi stinge amestecul cu aproximativ 1 litru si jumatate de apa. Lasa mixul la fiert la foc mic pret de o ora, dupa care paseaza totul bine cu robotul sau un mixer. Adauga vinul, sarea, piperul si firisoarele de praz si mai lasa supa 5 minute pe foc. Intre timp, pune la prajit in toaster felia de paine. Cand e gata si inca fierbinte, presara parmezanul. Scoate supa intr-un bol, asaza deasupra barcuta plutitoare de bagheta cu parmezan si serveste-o foarte calda. Este un fel de mancare sofisticat, care o sa te cucereasca!

 

Ciorba de fasole verde cu smantana

Ingrediente:
•    500 g fasole verde
•    2 cepe mijlocii
•    2 morcovi
•    un pastarnac
•    o bucata de telina
•    ulei de masline
•    sare, piper
•    lamaie
•    2 linguri de smantana

Mod de preparare:
In uleiul incins caleste toate legumele taiate cubulete, apoi pune si tecile de fasole verde. Adauga apa si lasa-le la fiert circa 30 de minute intr-o oala acoperita cu capac. La final, acreste ciorba cu lamaie dupa gust, apoi adauga sare si piper. Dupa ce pui ciorba in castronele, poti suplimenta cu smantana.

 

Ciorba de linte

Ingrediente:
•    300 g linte rosie
•    1 ceapa
•    50 ml ulei de masline
•    3 catei de usturoi
•    zeama de lamaie
•    o lingurita de cimbru uscat
•    sare, piper

Mod de preparare:
Alege bine lintea si pune-o la fiert. Separat, intr-o tigaie, caleste solzisorii de ceapa si de usturoi pana se rumenesc. Adauga totul peste linte, apoi condimenteaza cu sare, piper si cimbru. La final, acreste-o cu zeama de lamaie.

 

 

Vanessa Stefan


Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu