Stresul, inamicul siluetei

Timp estimat de citire0 minute, 35 secunde

Indiferent ca tii o dieta de slabit sau ai o alimentatie echilibrata, stresul franeaza procesul de pierdere in greutate, conform unui studiu recent aparut in revista Molecular Psychiatry.

In perioadele de tensiune maxima, organismul nostru secreta mai mult cortizol, un hormon care promoveaza cresterea nivelului glicemiei si blocheaza procesele metabolice de ardere a caloriilor, determinand castig ponderal chiar si atunci cand mancam mai putin decat de obicei. Pe de alta parte, stresul dauneaza siluetei, prin perturbarea somnului, care, se stie, joaca un rol important in mentinerea greutatii. Atunci cand nu dormim suficient, scade secretia de grelina, asa-numitul hormon al satietatii. Drept urmare, cu cat suntem mai stresati, cu atat ne simtim mai infometati, iar riscul supraalimentarii devine aproape iminent.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate