Sportul iti taie pofta de mancare

Timp estimat de citire1 minut, 13 secunde

La inceput de an, multi dintre noi ne propunem sa slabim, insa nu tot timpul reusim sa atingem acest obiectiv. Un studiu recent de la Universitatea din Wyoming ne arata ca, daca te tii de un antrenament potrivit pentru tine, poti sa mananci mai putin in mod natural, nu numai datorita caloriilor pe care le arzi, ci si datorita unor hormoni de satietate.

Studiul a fost realizat pe un grup de femei care mergeau pe jos sau faceau jogging si, in ziua de pauza, stateau linistite timp de o ora. Dupa ora de alergat, mers sau stat, cercetatorii le testau prezenta unor hormoni in sange si apoi le invitau pe femei sa manance tot ce doreau, intr-o incapere cu bufet. Apetitul uman este o chestiune complexa, stimulat de semnale transmise de creier, dar si de celulele grase, glande, gene si psihic. Insa anumiti hormoni legati de apetit, in special grelina – ce stimuleaza foamea, sunt cunoscuti pentru a determina cantitatea de alimente pe care o mancam.

De-a lungul timpului, studiile arata ca sportul creste nivelul de grelina din sange, ceea ce ar trebui sa te faca sa iti fie si mai foame. Insa, din contra, acest studiu arata ca, dupa o ora de alergat, femeile participante au mancat putin si au ingerat mai putine calorii decat au consumat in timpul antrenamentului. Acest rezultat se datoreaza unor hormoni ai satietatii ce blocheaza efectul grelinei dupa un antrenament.

Sursa: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22619704

Raluca Baciu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate