Somon cu lamaie
Somonul este considerat cel mai bun peste pentru alimentatia noastra, motiv pentru care am pregatit o reteta cu somon, gata in maximum 25 de minute. Acizii grasi Omega-3 din somon ajuta la scaderea colesterolului. Lamaile sunt o sursa importanta de vitamana C si ajuta organismul impotriva infectiilor.
08.07.2019
Timp estimat de citire:
1 minut, 5 secundeIngrediente
- 500 grame de file de somon;
- o lingura de ulei de masline;
- sare si piper;
- o lamaie.
Mod de preparare
Intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt se asaza fileul de somon stropit cu putin ulei de masline. Peste somon se adauga sare si piper dupa gust si putin cimbru. Lamaia se taie in mai multe felii care se asaza peste somon.
Se lasa la cuptor aproximativ 20 de minute.
Beneficii
Consumul de somon ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si accelereaza metabolismul. Acizii grasi Omega-3 ajuta la scaderea colesterolului. Consumul de somon a fost asociat cu un risc redus de numeroase probleme cardiovasculare. Somonul este bogat in acizi grasi Omega 3, Omega 6, proteine, vitamina A, vitamina B6, vitamina C, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, sodiu. 300 grame de somon sunt echivalentul a 367 calorii.
Lamaile sunt o sursa importanta de vitamana C si ajuta organismul impotriva infectiilor. De asemenea, in lamai se gasesc niste compusi, saponine, care au proprietati antimicrobiene si protejeaza organismul impotriva gripei sau racelilor. Lamaia ajuta stomacul la digestie si stimuleaza tractul gastrointestinal.
Idei de cină rapidă și sănătoasă pentru oameni ocupați
16.09.2024