Slabiti cu ajutorul traditiei chineze

Timp estimat de citire2 minute, 11 secunde

A pierde in greutate fara sa urmezi o dieta – un vis ce poate deveni realitate cu ajutorul medicinei alternative. O parte foarte populara a medicinei alternative este acupunctura, cel mai adesea folosita pentru tratarea diverselor dureri. Mostenirea unei traditii vechi de 5000 de ani, acupunctura se intemeiaza pe conceptul existenţei unor fluxuri de energie, ce asigură sanatate si echilibru. Multi medici utilizeaza acupunctura pentru tratarea afectiunilor, dar este folosita si pentru scaderea in greutate, in asociere cu alte metode si cu un regim alimentar echilibrat.

Cum actioneaza aceasta terapie

Disciplina cheie in medicina chineza, acupunctura este bazata pe notiunea de energie negativa Yin si energie pozitiva Yang si existenta zonelor cutanate privilegiate. Consta in aplicarea in piele, in anumite zone ale corpului, a unor ace fine. Punctele vizate sunt situate de-a lungul unor meridiane. Acest lucru va duce la tonifierea energiei generale, inlaturarea blocajelor din metabolism si in final la echilibrul dintre Yin si Yang. Pentru scaderea in greutate aceste ace se vor aplica in punctele de stres, care stau la baza bulimiei si a multor tulburari de origine alimentara. Alte puncte vizate sunt cele care stimuleaza drenajul limfatic, lucru ce faciliteaza eliminarea grasimilor prin stimularea peristaltismului intestinal, necesar pentru imbunatatirea digestiei.

Pentru pierderea kilogramelor in plus se stimuleaza lobul auricular si nervul vagal, ceea ce duce la cresterea nivelului de serotonina, hormon ce are si rolul de a suprima apetitul. Exista puncte de presiune si la nivelul plantei (talpa piciorului), care actioneaza asupra stomacului si a digestiei. Cei carora li se stimuleaza aceste puncte au observat ca functia lor digestiva este imbunatatita. Unii practicieni sustin ca acupunctura doar creste energia pacientului, ceea ce inseamna ca accelereaza metabolismul si toate procesele din organism.

Metode asociate acupuncturii care faciliteaza pierderea in greutate

  • Ca o terapie ajutatoare in slabirea prin acupunctura este utilizata electrolipoliza, care se realizeaza tot cu ajutorul unor mici ace care vor stimula electric zonele cu celulita si alte zone bogate in tesut adipos. Aceste impulsuri nervoase in mod normal vor duce la distrugerea celulelor grase.
  • Se impun restrictii alimentare personalizate, asociate cu exercitiu fizic.
  • Se recomanda masaje corporale de eliminare a toxinelor si indepartare a celulitei.

Este periculoasa acupunctura?

Nu, acupunctura nu este periculoasa, cu exceptia unor mici efecte secundare care pot aparea uneori, cum ar fi starea de slabiciune datorata fricii de a fi intepat sau ca efect al vederii acelor. Dupa varsta de 70 de ani pacientii raspund greu la aceasta metoda, iar dupa 80 de ani chiar nu mai este indicat sa se efectueze. De asemenea, acupunctura nu mai are efect in cazul psihozei, insuficientei renale si in majoritatea bolilor endocrine.

Lucia Comanescu
array(0) { } ?>

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate