Salata cu paste si legume
Acest preparat specific mediteranean este bine-venit oricand, fie ca e vorba de un picnic sau de pranzul la birou. Asigura-te doar ca folosesti paste cat mai mici, pe care sa nu le lasi sa ia frumusetea mixului de legume, care sunt vedetele acestei salate.
29.05.2018
Timp estimat de citire:
1 minut, 45 secundeTimp de preparare: 20 min
Valoare calorica: 65 kcal
Ingrediente:
- ½ kg de paste (fundite sau orice tip de paste mici)
- 1/3 cana de castraveti, maruntiti
- 1/3 cana de ridichii, taiate cubulete
- 1/3 cana de rosii, taiate cubulete (fara zeama)
- 1/3 cana de ardei galben gras, taiat cubulete
- 1/3 cana de ardei rosu gras, taiat cubulete
- 1/3 cana de masline negre, taiate subtire
- 1/3 cana de masline verzi, taiate pe jumatate
- 1/3 cana de ceapa rosie, taiata fin
- 1/3 cana de pepperoncino, taiat fin
- 1/3 cana de branza feta, maruntita
- frunze de cimbru (proaspat)
- 1 lingurita de oregano uscat
- sare si piper proaspat macinat (dupa gust)
Dressing
- ¼ cana de ulei de masline
- zeama dintr-o lamaie
Preparare:
- Fierbe pastele in apa sarata pana cand devin al dente, nu mai mult. Le poti fierbe cu aprox. 2 minute mai putin fata de cat scrie pe pachet. Apoi, scurge-le si clateste-le cu apa rece.
- Pune pastele bine scurse intr-un bol si amesteca-le cu putin ulei de masline incat sa nu se lipeasca. Adauga legumele, oregano, cimbrul, sarea si piperul. Pastreaza branza feta pentru sfarsit.
- Adauga ¼ cana de ulei de masline si zeama de lamaie si agita-le bine. Apoi adauga usor branza feta.
- Pune-o la frigider cel putin 2 ore sau chiar las-o peste noapte. Gust-o inainte sa o servesti, s-ar putea sa mai aiba nevoia de ulei de masline, lamaie, sare sau piper.
- “Decoreaz-o” cu cimbru proaspat.
Beneficii:
Salata de paste conține cantitati mari de vitamina C din ardeii grasi si vitamina E din masline. Ea poate inlocui o cina, avand 0 colesterol si calorii putine.
Pastele din grau integral sunt indicate intr-o dieta deoarece au un indice glicemic scazut. Contin o cantitate mare de fibre astfel incat se impiedica acumularea de grasimi in organism si, de asemenea, ajuta la scaderea colesterolului “rau” din sange. Pastele din grau integral sunt bogate in vitamina B, vitamina K, vitamina E, calciu, magneziu, zinc si alte minerale.
Marius Vasilescu
Rețete de smoothie pentru mic dejun
27.09.2024