Retete dulci de briose dietetice

Timp estimat de citire1 minut, 44 secunde

Cand toamna isi intra in drepturi si ti se face din ce in ce mai des pofta de o briosa pufoasa si aromata, cedeaza din cand in cand ispitei si rasfata-te cu ceva dulce si dietetic. Briosele sunt dulciuri grozave pentru copii, studenti, bunici si parinti deopotriva, iar variantele lor de dieta au toate sansele sa iti incante papilele gustative!

Cea mai mare provocare pentru persoanele cu un „dinte dulce” este sa urmeze o dieta si sa slabeasca pe termen lung, pentru ca apetitul pentru dulciuri este, sa recunoastem, una dintre cele mai greu de controlat pofte. Insa, cum nimic nu este imposibil, poti degusta o data, de doua ori pe saptamana o prajitura dietetica si sa continui sa slabesti. Fara sentimente de vinovatie!

 

Briose dietetice cu stafide
 

Ingrediente:
5 linguri de indulcitor
1 lingurita de praf de copt
O jumatate de cana de iaurt degresat
100 g de faina integrala
O jumatate de cana de lapte degresat
O lingura de margarina dietetica
O canuta de stafide

Preparare: Preincalzeste cuptorul la 240 de grade, insa inainte de a pune briosele la cuptor asigura-te ca ai setat flacara la nivel mic. Amesteca toate ingredientele intr-un bol si mixeaza-le pana cand obtii o compozitie omogena, apoi adauga si stafidele. Pregateste tava pentru briose si umple fiecare forma pe jumatate, apoi da la cuptor pana se rumenesc (aproximativ 15-20 de minute). Poti verifica daca s-au copt cu ajutorul unei scobitori.

 

Briose cu cereale si ciocolata
 

Ingrediente:
100 g fulgi de cereale
100 g faina integrala
100 ml de lapte degresat
3 oua
Un mar dat pe razatoare
O lingura de praf de copt
O lingura de scortisoara
2 linguri de cacao
6 linguri de indulcitor
 

Preparare: Lasa fulgii de cereale la inmuiat timp de 30 de minute. Daca ii preferi mai mici, poti macina fulgii inainte de a-i pune la inmuiat. Preincalzeste cuptorul, in timp ce bati ouale spuma si amesteci toate ingredientele. Toarna compozitia in forme de briose si pune-le la cuptor pana cand formeaza o crusta, adica aproximativ 20-25 de minute. Lasa-le la racit timp de o ora si scoate-le din forme sau serveste-le ca atare.

 

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

2 comentarii

Lasă un răspuns

  1. Raluca spune:

    Oana, cel mai bine este sa folosesti cereale simple sau, daca preferi, un amestec de cereale, dar fara fructe uscate. Spor la bucatarit! 🙂

  2. Oana spune:

    De mult caut retete de briose dietetice iar acestea sun foarte bine. La briosele cu cereale se folosesc cereale simple? S-ar putea inlocui oare cu musli?