Retete dulci de briose dietetice
Cand toamna isi intra in drepturi si ti se face din ce in ce mai des pofta de o briosa pufoasa si aromata, cedeaza din cand in cand ispitei si rasfata-te cu ceva dulce si dietetic. Briosele sunt dulciuri grozave pentru copii, studenti, bunici si parinti deopotriva, iar variantele lor de dieta au toate sansele sa iti incante papilele gustative!
22.10.2013
19503


Timp estimat de citire:
1 minut, 44 secundeCea mai mare provocare pentru persoanele cu un „dinte dulce” este sa urmeze o dieta si sa slabeasca pe termen lung, pentru ca apetitul pentru dulciuri este, sa recunoastem, una dintre cele mai greu de controlat pofte. Insa, cum nimic nu este imposibil, poti degusta o data, de doua ori pe saptamana o prajitura dietetica si sa continui sa slabesti. Fara sentimente de vinovatie!
Briose dietetice cu stafide
Ingrediente:
5 linguri de indulcitor
1 lingurita de praf de copt
O jumatate de cana de iaurt degresat
100 g de faina integrala
O jumatate de cana de lapte degresat
O lingura de margarina dietetica
O canuta de stafide
Preparare: Preincalzeste cuptorul la 240 de grade, insa inainte de a pune briosele la cuptor asigura-te ca ai setat flacara la nivel mic. Amesteca toate ingredientele intr-un bol si mixeaza-le pana cand obtii o compozitie omogena, apoi adauga si stafidele. Pregateste tava pentru briose si umple fiecare forma pe jumatate, apoi da la cuptor pana se rumenesc (aproximativ 15-20 de minute). Poti verifica daca s-au copt cu ajutorul unei scobitori.
Briose cu cereale si ciocolata
Ingrediente:
100 g fulgi de cereale
100 g faina integrala
100 ml de lapte degresat
3 oua
Un mar dat pe razatoare
O lingura de praf de copt
O lingura de scortisoara
2 linguri de cacao
6 linguri de indulcitor
Preparare: Lasa fulgii de cereale la inmuiat timp de 30 de minute. Daca ii preferi mai mici, poti macina fulgii inainte de a-i pune la inmuiat. Preincalzeste cuptorul, in timp ce bati ouale spuma si amesteci toate ingredientele. Toarna compozitia in forme de briose si pune-le la cuptor pana cand formeaza o crusta, adica aproximativ 20-25 de minute. Lasa-le la racit timp de o ora si scoate-le din forme sau serveste-le ca atare.
Raluca Mateescu

3 idei de salate pe care să le încerci vara aceasta dacă ești la dietă
30.05.2023