Retete dietetice cu ciuperci
Ciupercile sunt o sursa excelenta de vitamina D, fosfor, potasiu, cupru, seleniu si magneziu, iar numarul de calorii pe care le contin este mic, de aceea le poti include fara griji in dieta ta de toamna. Inspira-te din retetele dietetice oferite de Slab sau Gras!
22.10.2013
44975


Timp estimat de citire:
1 minut, 54 secundePe piata se gasesc numeroase tipuri de ciuperci, iar cele mai populare sunt cele de cultura. Acestea sunt usor de pregatit si au un gust apreciat, asa ca le poti servi si copiilor. In plus, ciupercile au o multime de vitamine, minerale si fibre alimentare ce iti vor hrani organismul in mod optim si in sezonul rece. Caloriile nu trebuie sa-ti dea batai de cap, pentru ca o cana de ciuperci (70g) are doar 15 calorii!
Reteta dietetica de ciuperci umplute cu branza
Ciupercile umplute sunt un aperitiv gustos, iar, calde, fac deliciul oricarei mese, fie ea si festive. Le poti consuma si ca fel principal, alaturi de o salata de cruditati.
Calorii/portie: 87
Ingrediente:
14 ciuperci champignon
Doua linguri de branza dietetica
Un catel de usturoi tocat
Doua linguri de busuioc
O lingurita de ulei de masline
Sare si piper, dupa gust
Preparare: Curata ciupercile de pielita, spala-le cu apa rece, in timp ce cuptorul se preincalzeste. Intr-un bol, amesteca restul de ingrediente, in afara de uleiul de masline. Indeparteaza coditele ciupercilor, taie-le cubulete mici si amesteca-le in compozitie. Aseaza ciupercile pe o tava unsa in prealabil cu ulei de masline, umple-le cu compozitia de branza si da-le la cuptor pana se rumenesc (20-25 de minute).
Supa-crema de ciuperci dietetica
Supele-crema sunt alegerea ideala pentru zilele tomnatice, in care tot ce iti doresti seara, cand ajungi acasa, este sa te relaxezi si sa bei ceva cald. Hranitoare si delicioasa, supa-crema de ciuperci poate fi pregatita si intr-un mod dietetic, dupa reteta propusa de noi.
Calorii/portie: 62
Ingrediente:
250 g de ciuperci proaspete, taiate felii
2 morcovi
1 ceapa mica
O lingura de unt
Sare dupa gust
Preparare: Topeste untul intr-o olicioara si pune feliile de ciuperci la sotat, timp de 3 minute. Adauga apoi morcovii si ceapa maruntite. Toarna apoi apa cat sa acopere legumele si pune-le la fiert pana scade apa. Scurge trei sferturi din apa si pune restul in blender. Mixeaza-le pana obtii supa de consistenta dorita, adauga sare dupa gust si serveste calda sau racita cu putin iaurt.

Idei de rețete dietetice cu căpșuni – slăbești și te îndulcești
23.05.2023