Retete de post din bucatariile internationale

Timp estimat de citire2 minute, 33 secunde

Asa cum v-am promis intr-unul dintre articolele anterioare, in perioada postului dinaintea Craciunului veti gasi pe SlabsauGras.ro o multime de retete delicioase pe baza de legume, fructe si alte ingrediente de origine vegetala. Astazi va prezentam retete culinare de post cu arome exotice!

Retete de post cu specific libanez

In tarile arabe, perioadele lungi de post si diferitele interdictii culinare i-au inspirat pe locuitori sa creeze retete vegetale foarte gustoase, apreciate in intreaga lume.

Baba ghanoush (salata arabeasca de vinete)

Ingrediente:
O cana de vinete coapte si tocate (pot sa fie si congelate)
Un catel de usturoi
O rosie mica
O lingura de pasta de susan
O ceapa tocata marunt
Un fir de patrunjel
O lingurita de sare
O jumatate de lingurita de piper
Preparare: Curata si piseaza usturoiul si bate-l bine cu mixerul, impreuna cu vinetele tocate si pasta de susan. Cand se formeaza o pasta omogena, pune totul intr-un blender si adauga sarea, piperul, ceapa si mixeaza pana la omogenizare. Se serveste intr-un bol, decorat cu frunze de patrunjel si cubulete mici de rosie.

Reteta de falafel (chiftelute din naut)

Ingrediente:
350 g de naut
O ceapa mica
5 fire de patrunjel
2 catei de usturoi
Un varf de cutit de sare
O lingurita de piper
3 linguri de ulei

Preparare: Cu o zi inainte, pune boabele de naut la inmuiat in apa. A doua zi, macina boabele in blender, impreuna cu sarea, piperul, ceapa, usturoiul curatat si patrunjelul. Din pasta rezultata, formeaza chiftelute cu diametrul de aproximativ 2 centimetri. Pune uleiul in tigaie si, cand este incins, prajeste chiftelutele. Poti servi falafel-ul cu lipii, felii de lamaie si salata de cruditati.

Salata de ceapa

Ingrediente:
3 cepe rosii
O legatura de patrunjel
O lingurita de sare
2 linguri de suc proaspat de lamaie
Preparare: Taie ceapa fasii subtiri si pune-o intr-o sita, apoi clateste-o cu apa rece si pune-o in bolul pentru salata. Adauga patrunjelul tocat, sucul proaspat de lamaie si sarea, apoi serveste cu lipie libaneza.

Retete de post din Italia

Savoarea preparatelor italienesti este greu de egalat si exista cateva retete delicioase ce se pot consuma chiar si in perioadele de post.

Spaghete milaneze cu ciuperci

Ingrediente:
250 g de spaghete fara ou
200 g de ciuperci
50 g tofu
3 linguri de bulion
2 linguri de margarina
O lingurita de sare

Preparare: Pune spaghetele la fiert in apa clocotita cu sare si lasa-le sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj. Taie ciupercile in felii subtiri si pune-le intr-un vas termorezistent, apoi adauga spaghetele fierte “al dente” si adauga margarina si bulionul, apoi rade deasupra tofu. Da la cuptor timp de 15 minute, apoi serveste-le calde.

Bruschette traditionale

Ingrediente:
10 felii mici de paine (sau 5 felii dintr-o franzela obisnuita)
2 catei de usturoi
3 rosii
3 linguri de ulei de masline
O lingura de zeama de lamaie
4 linguri de busuioc
Un varf de cutit de sare
Preparare: Curata si piseaza usturoiul, apoi amesteca cu busuiocul maruntit, sarea, uleiul de masline si sucul de lamaie. Separat, taie rosiile in cubulete mici. Prajeste mediu feliile de paine, apoi unge-le cu sosul de usturoi si presara deasupra cubuletele de rosii.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu