Rasfat racoritor pentru zilele de vara: cocktailuri fara alcool
Cand soarele dogoritor te toropeste, cand vantul lenes refuza sa iti mai mangaie corpul insetat de racoare, cand gandul iti zboara la atingerea placuta a faldurilor marii, ce poate sa iti ma trezeasca simturile? Poate un cocktail fructat, cu fulgi de gheata si arome delicioase? Cred ca da! Haide atunci sa invatam impreuna sa pregatim niste bauturi fara alcool pur si simplu irezistibile!
10.11.2010
Timp estimat de citire:
3 minute, 18 secundeCa sa prepari toate retetele de cocktailuri de mai jos, ai nevoie doar de ingredientele potrivite, de un shaker (dar te descurci foarte bine si fara!) si de putina indemanare. Curaj, nu e greu deloc!
Shirley Temple Cocktail
Numita dupa copilul faimos al anilor 30, aceasta bautura este delicioasa, iar coloritul te bine-dispune imediat. Se prepara simplu, iar gustul merita pe deplin!
Ingrediente:
– Ginger Ale (sau orice alta bautura carbogazoasa incolora cu gust de lime)
– 5 ml sirop grenadine
– 3 ml suc de rodie
– cuburi de gheata
– cirese confiate
intr-un pahar inalt pune cuburile de gheata intregi sau zdrobite, in functie de cum le preferi, toarna sucul acidulat, picura siropul grenadine si sucul de rodie, dupa care garniseste bautura cu cirese confiate si un pai. Serveste-l imediat.
Arnold Palmer Cocktail
Marele jucator de golf aste fan declarat al acestui cocktail, asa ca bautura a primit numele lui! Este ideala in zilele toride de vara, cand temperaturile devin inadmisibil de ridicate. De incercat!
Ingrediente:
– Jumatate de pahar de ice-tea de piersici
– jumatate de pahar de limonada proaspata
– zahar brun, dupa gust
– o felie de kiwi, una de lime si frunze de menta pentru decor
– gheata
In shaker amesteca bine toate licorile plus zaharul si gheata. Toarna mixul intr-un pahar inalt si garniseste cu elementele de decor. Nu uita de paie! Cat mai colorate!
Faux Kir
Aceasta licioare este de fapt varianta fara alcool a Kir-ului, un sortiment de vin alb rasfatat cu lichior de zmeura. De asemenea, mai exista si Kir Royal, unde vinul este inlocuit de sampanie! Noi insa ne indreptam atentia catre Kirul fals, varianta fresh, fara alcool.
Ingrediente:
– 1 lingura cu sirop de zmeura
– un pahar cu cidru acidulat
– zmeura proaspata
– fulgi de gheata
Modul de preparare este simplu, dar inedit. Trebuie sa ai la indemana un dop de pluta, pe care sa il lasi sa se imbibe in siropul de zmeura. Intr-un pahar cu picior, pune fulgii de gheata si dopul de pluta, dupa care toarna cidrul si presara bucatele de zmeura proaspata. Enjoy!
Mojito
Se zvoneste ca acest cocktail a fost bautura preferata a lui Ernest Hemingway in una din expeditiile sale in Cuba. in mod normal, Mojito contine o doza considerabila de rom, insa savoarea fantastica se pastreaza si fara continutul de alcool.
Ingrediente:
– 5 frunze de menta proaspata
– 1 lime
– un pahar cu apa minerala
– sirop de zahar sau zahar brun, simplu
– coaja de lime pentru decor si frunzulite de menta
– gheata
Paseaza frunzele de menta pe fundul unui pahar mare. Toarna siropul de zahar sau presara zaharul brun peste, dupa care adauga cuburile dolofane de gheata. Stoarce bine jumatate de lime, iar cealalta feliaz-o si asaz-o pe marginea paharului. Toarna apa minerala deasupra si decoreaza Mojito cu coaja verde de lime si menta. Fresh!
Virgin Mary
Nu cred sa existe persoana care sa nu fi auzit vreodata de faimosul cocktail cu sos de rosii! Chiar daca este o bautura-aperitiv, o poti consuma si in toiul verii, fiind o adevarata sursa de vitamina C, magneziu si vitamina K.
Ingrediente:
– jumatate de pahar de suc proaspat de rosii
– un sfert de pahar de suc de merisor
– jumatate de lingurita de sos Tabasco
– o lingurita cu suc de lime
– piper proaspat macinat, dupa gust
– pentru decor patrunjel, sparanghel, telina sau lime
– gheata
Pune toate ingrediente in shaker si agita-l foarte bine! Toarna apoi compozitia hot peste gheata dintr-un pahar. Accesorizeaza bautura cu decorul preferat si un pai mai gros. Ce bun e!
Cum să te bucuri de sărbători fără a exagera cu zahărul
10.12.2024