Puterea Alimentelor

Fructele si legumele ne ajuta ne mentinem greutatea fara prea mare efort, fara sa apelam la diete de slabire lungi si chinuitoare. In afara de faptul ca ajuta metabolismul sa arda grasimile mai repede, ele sint si leacuri naturale impotriva bolilor.
Multi dintre noi percep iarna ca pe o perioada dificila din punct de vedere al alimentatiei corecte, in sensul ca in lipsa unor legume proaspete suntem tentati sa mancam mai multe grasimi decat ar trebui. Asa ca, de cum se poate schimba ceva in privinta asta, trecem la treaba.
Hamburgerul original este pur si simplu o chiftea din carne tocata de vita, servita intr-o chifla taiata, cu eventuale adaosuri de mustar, sos de rosii sau legume si muraturi taiate. Atentie! Carnea de vita trebuie sa fie carne macra, fara zgarciuri, fara grasime, fara paine cu lapte (asa cum se…
Bananele, fructe care se gasesc pe tot timpul anului si sunt la indemana noastra, constituie o adevarata sursa de energie si sanatate de care ar trebui sa profitam din plin.
Ce gust ar avea sarmalele fara piper si frunze de dafin, chiftelutele fara usturoi, sosurile fara oregano, carnatii fara boia de ardei sau muraturile fara seminte de mustar? Ar fi fara gust, fade! Ne condimentam mancarea pentru ca „nu mancam doar ca sa traim”, ci pentru ca ne dorim varietate,…
Iubim anotimpul cald. Nuantele crude, tari, metamorfozate in flori, haine vaporoase, fructe sau legume ne hipnotizeaza privirea la fiecare pas. Parca vara totul este mai frumos, mai luminos si mai gustos, mai ales atunci cand din farfurie ne zambesc delicioase salate-curcubeu!
Pentru ca impiedica absorbtia lipidelor, fibrele alimentare scad riscul aparitiei aterosclerozei (depunere de grasimi pe peretii arterelor).
Daca va ganditi deja cum sa faceti sa dispara tenta palida a tenului dumneavoastra, trebuie sa stiti ca pregatirea tenului pentru bronzat se face si prin atentia acordata alimentelor pe care le consumam in aceasta perioada.
Odata cu venirea caldurii, se pune tot mai intens problema hidratarii. Dar ce-ar fi daca ne-am hidrata cu… bere?! Berea este o bautura extrem de populara in tara noastra, unde se consuma aproximativ 90 de litri pe an de catre fiecare locuitor. Sigur, unii beau mai mult, altii beau mai…
Legumele si fructele de culoare violeta sunt bogate in antioxidanti si substante nutritive importante si contin antocianina, un pigment intalnit de asemenea si in ceaiuri, vinuri, in uleiul de masline, cacao, cereale etc. Acest pigment poseda proprietati hipotensive, cardioprotectoare si antitumorale. Desi culoarea lor poate parea suspecta, legumele si fructele…

Video

Ofertele lunii la Catena

Politica de confidentialitate