Probioticele pot ajuta la gestionarea obezității la copii

Timp estimat de citire0 minute, 58 secunde

Potrivit unui studiu prezentat la e-ECE 2020, probioticele pot ajuta copiii și adolescenții cu obezitate să piardă în greutate atunci când sunt luate alături de o dietă controlată caloric. 

Studiul a constatat că copiii obezi cărora li s-a administrat o dietă cu restricție calorice și cărora li s-au administrat probiotice Bifidobacterium breve BR03 și Bifidobacterium breve B632, au pierdut mai mult în greutate și și-au îmbunătățit sensibilitatea la insulină în comparație cu copiii care au ținut doar dietă. Aceste descoperiri sugerează că suplimentele cu probiotice și o dietă controlată caloric pot ajuta la gestionarea obezității la populația mai tânără și la reducerea riscurilor viitoare pentru sănătate, cum ar fi bolile de inimă și diabetul.

Bifidobacteriile sunt un grup de bacterii probiotice care fac parte din microbiomul intestinal și care ajută la prevenirea infecției cu alte bacterii, cum ar fi E.coli, și la digestia carbohidraților și a fibrelor. În timpul digestiei, eliberează substanțe chimice numite acizi grași cu lanț scurt, care joacă un rol important în sănătatea intestinului și în controlul foamei.

Sursa: sciencedaily.com

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate