Principii pentru mic dejun in perioada caniculara a anului

Timp estimat de citire2 minute, 34 secunde

Micul dejun este cea mai importanta masa din zi si cu toate acestea multi dintre noi uitam sa mancam de dimineata, crezand ca vom putea recupera startul pierdut pe parcursul zilei. Indeplinirea sarcinilor  la serviciu  este extrem de dificila, cascatul din 5 in 5 minute in ciuda canii generoase de cafea ce troneaza pe birou (aceasta fiind considerata de multi ca suficienta pentru inceperea diminetii) a devenit un obicei, iar puterea de concentrare este ca inexistenta. Acestea sunt doar cateva din consecintele inceperii zilei fara beneficiile aduse de un mic dejun sanatos.

Micul dejun de vara combate oboseala, lipsa concentrarii si obezitatea

Alimentatia de dimineata este fundatia pe care se construieste o zi productiva din toate punctele de vedere. Un mic dejun echilibrat prezinta avantajul de a aduce organismului caloriile necesare, acestea reprezentand combustibilul ce ne ajuta sa incepem ziua in forma, simtindu-ne plini de energie. Asa se explica de ce marea majoritate a celor care sar peste masa de dimineata se simt in permanenta obositi si lipsiti de energie. Pe langa avantajul reprezentat de cresterea capacitatii de munca si concentrare s-a demonstrat faptul ca un mic dejun sanatos participa la cresterea imunitatii, protejandu-ne astfel impotriva imbolnavirilor sezoniere. Nu in ultimul rand trebuie mentionat ca persoanele care nu uita sa manance de dimineata au un control mult mai bun asupra greutatii corporale, evitand astfel aparitia obezitatii deoarece acestia au tendinta de a manca mult mai putin la urmatoarea masa din zi, nefiind chinuiti de foamea rebela cu care se confrunta cei ce sar peste micul dejun. Si cum vara e dezlegare la fructe si legume atunci micul dejun trebuie si el sa acopere necesarul zinic de vitamine si minerale.

Citricele sunt bune la toate

Portocalele sau grapefrutul pot sa reprezinte baza unui mic dejun extrem de gustos. Aceste fructe au un continut ridicat de vitamine si antioxidanti, ajutand la mentinerea starii de sanatate. Se pare ca ele contribuie la reglarea secretiei de insulina motiv pentru care diabetologii sunt increzatori in recomandarea acestora. Acestea pot fi consumate dimineata, taiate felii, putand fi servite alaturi de migdale, nuca sau stafide.

Fructele merg cu branza

Decat eterna tarta cu branza si sunca presata, mai bine sa lasam imaginatia sa faca curat in frigider. Astfel platoul cu branza si fructe reprezinta pentru multi o delicatesa la indemana si un aliat pentru o silueta de invidiat. Aceasta combinatie aduce un aport optim de calciu si de vitamine, elemente esentiale pentru un organism sanatos. Cu alte cuvinte pe un platou puneti cubulete de branza si struguri, bucatele de pepene galben, smochine, mar ras si ce alte fructe mai gasiti la indemana si POFTA BUNA!

Drumul catre sanatate –  raw vegan

O idee excelenta pentru micul dejun de vara, atat pentru cei mari, cat si pentru mofturosii mici, este compusa din biscuiti crocanti (banane, fulgi de ovaz, faina de orz, merisoare, nuca de cocos proaspat macinata, miere) si un smoothie cu afine. O alta varianta pentru diminetile toride ar mai fi clatitele cu banane, nuci si miere si sucul preparat in casa din sfecla si morcov.

 

Dr. Alin Popescu

www.dralinpopescu.ro

Nota pentru articolul «Principii pentru mic dejun in perioada caniculara a anului»:5.00/ 5 (2 voturi)

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu

Articole recente

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F