Prea puțin timp? Iată un plan rapid de detoxifiere pentru doar două zile!

Timp estimat de citire4 minute, 17 secunde

Pentru că timpul prea scurt ne pune întotdeauna în dificultate și face, de multe ori, imposibilă respectarea unui plan alimentar de lungă durată, am găsit pentru tine o dietă de detoxifiere de doar două zile. Perfectă pentru oamenii ocupați, cu un program încărcat, care au foarte puțin timp la dipoziție.

Această dietă de 48 de ore a fost creată de cunoscuta nutriționistă britanică Fiona Hunter și publicată în womanandhome.com. Este ideală pentru o detoxifiere rapidă și eficientă, în cazuri de extenuare, excese alimentare sau stres. Nu uita să bei în fiecare zi aproximativ 2 litri de apă, acest proces fiind esențial în procesul de detoxifiere.

Ziua 1

Imediat după trezire: O ceașcă de apă călduță, în care adaugi o felie de lămâie și două felii de ghimbir proaspăt.

Mic dejun: Cu o seară înainte, adaugă într-un castronel 3 linguri de muesli fără zahăr și 200 ml lapte de ovăz sau de migdale, apoi pune la frigider. Dimineață, înainte de a mânca, adaugă un măr ras, câteva afine și 2 linguri de iaurt grecesc.

Gustare 1: Adaugă 100 de grame de migdale într-un procesor de alimente, până se sfărâmă. Pune apoi 90 de grame de caise decojite și fără sâmburi, 50 g curmale, 2 linguri de terci de ovăz și 3 linguri de unt de arahide. După procesare fă din amestec biluțe mici pe care le tăvălești prin nucă de cocos, după care le pui în frigider aproximativ o oră.

Prânz: La această masă îți propunem o salată delicioasă de morcovi și arahide. În primă fază decojește și rade un morcov mare. Amestecă 2 linguri de suc proaspăt de portocale, 1/2 lingură de oțet balsamic, 1 cățel de usuroi pisat și o lingură de ulei de susan. Taie in bucăți 25 de grame de arahide sărate și amestecă cu morcovul, dar și cu 2 linguri de arpagic tăiat mărunt. La desert poți servi tot o salată, de data asta de rodie și kiwi. Se prepară extrem de simplu: decojește și taie în bucăți un kiwi mare și amestecă cu semințele unei rodii. Peste, pune o cană mică de iaurt.

Gustare 2: o felie de prăjitură de orez, cu 1 lingură de humus cu ardei.

Cină: Salată tabbouleh cu avocado și creveți. Pune 40 g de bulgur de grâu într-un castron, adaugă peste apă fierbinte și lasă 15 minute. Apoi scurge și amestecă conținutul cu 90 g creveți fierți și decorticați, 4 roșii chery tăiate pe jumătate, 2 cepe verzi tocate, 1 avocado tăiat bucățele și un cățel de usturoi tocat. Apoi adaugă mentă proaspătă, pătrunjel, 1 lingură de ulei de măsline, piper și sucul de la jumătate de lămâie.

Ziua 2

Imediat după trezire: O ceașcă de apă călduță, în care adaugi o felie de lămâie și două felii de ghimbir proaspăt

Casetă 1: Medicina ayurvedică recomandă consumarea apei călduțe pentru că alungă oboseala, ajută la sănătatea pielii, previne problemele digestive și calmează mintea. Apa trebuie fiartă pentru 10 minute, pentru a avea aceste efecte pozitive.

Mic dejun: Compot de fructe condimentat și o cănuță de iaurt. Pregătește această masă cu o seară înainte. Pune într-un castronel 125 g de fructe deshidratate și jumătate de linguriță de scorțișoară. Peste, adaugi 150 ml de suc, evident proaspăt făcut, de portocale și 150 ml de apă fierbinte. După ce se răcește, pune conținutul la frigider. A doua zi amestecă 1 linguriță de făină de porumb cu apă rece, astfel încât să faci o pastă. Scurge fructele iar lichidul pune-l într-o cratiță, adaugă și pasta din făină și lasă pe foc până se îngroașă. Pune apoi amestecul peste fructe.

Gustare 1: Smoothie din fructe de pădure. Amestecă 100 de grame de fructe de pădure înghețate cu 200 ml de lapte de ovăz, pune conținutul într-un blender până capătă consistența dorită.

Prânz: Supă de năsturel. Poate nu știi foarte multe despre năsturel, însă este o plantă cu proprietăți extraordinare, iar noi îți propunem o rețetă simplă. Într-o cratiță adaugă 1 lingură de ulei, 1 praz feliat și lasă pe foc aproximativ 5 minute. Adaugă un cartof curățat și tăiat bucăți și lasă pe foc încă 5 minute. Apoi pune 100 de grame de năsturel și 400 ml de supă (scursă) de legume sau de pui. Acoperă și lasă la foc mic pentru 15 minute. După ce s-a răcit pune în blender până are consistența dorită. În final poți servi și o salată kiwi, pepene și fructul pasiunii.

Gustare 2: 1 caisă și migdale

Cină: Omletă din 2 ouă medii cu file de somon. La desert poți servi iaurt grecesc cu zmeură proaspătă.

De multe ori ignorată, planta năsturel (Nasturtium officinale) este folosită din antichitate în medicină. Această plantă-minune are mai multă vitamina C decât o portocală, mai mult fier decât spanacul și mai mult calciu decât laptele.  

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate