Piept de curcan marinat

Timp estimat de citire1 minut, 15 secunde

Rețeta de mai jos este ușor de preparat și poate fi un prânz excelent alături de cei dragi, fără să te îngrijoreze numărul de calorii. Carnea de curcan este o sursă importantă de proteine, are puține calorii și este indicată atunci când vrei să adopți un stil de viață sănătos. Pe lângă numărul redus de calorii, carnea de curcan este bogată în vitamine și minerale necesare organismului.

Ingrediente

  • 1 kg piept de curcan
  • 1 cățel de usturoi
  • Busuioc
  • Ulei vegetal
  • Ulei de soia
  • Sare
  • Piper negru
  • Zeamă de lămâie

Mod de preparare

Primul pas este de a pisa cățelul de usturoi și de a toca mărunt busuiocul.

Ulterior, într-un bol se amestecă usturoiul, busuiocul și puțin piper negru, iar compoziția se adaugă peste pieptul de curcan.

Separat, se amestecă zeama de lămâie, zahărul brun cu uleiul, iar peste, se adaugă pieptul de curcan. Se acoperă vasul și se lasă în frigider aproximativ 3 ore.

La final, după ce trec cele 3 ore, se încinge cuptorul și se adaugă pieptul de curcan. Se lasă 15 minute la cuptor, iar la final se poate servi cu o porție de legume.

Beneficii

Carnea de curcan este sănătoasă, are puține calorii și este săracă în grăsimi. Este bogată în vitamina B3, vitamina B6 și vitamina B12, fier, zinc, fosfor. 100 grame de carne de curcan sunt echivalentul a 150 calorii și 30 grame de proteine.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Articole recomandate

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate