Performanta extraordinara: la 105 ani, un ciclist francez a pedalat peste 22 km intr-o ora

Timp estimat de citire1 minut, 44 secunde

Robert Marchand, in varsta de 105 ani, din Franta, a reusit sa stabileasca un record mondial incredibil. El a parcurs pe bicicleta 22,528 km intr-o ora! Cursa a avut loc, miercuri, 4 ianurie 2017, pe velodromul Saint-Quetin-en-Yvelines din Paris.

Barbatul a declarat ca „s-ar fi descurcat mult mai bine”, doar ca nu a observat pancarta pe care scria ca mai are zece minute de pedalat. „Daca as fi vazut-o, as fi mers mai repede. Am fost surprins cand s-a terminat ora”, a explicat el ziaristilor. „Picioarele nu m-au durut”, a precizat ciclistul. „Mainile, in schimb, m-au durut pentru ca am reumatism”, a mentiont sportivul batranel.

Centenarul a marturisit ca prin gestul sau el doreste sa incurajeze miscarea la orice varsta. „Nu sunt aici ca să fiu campion. Sunt aici ca sa dovedesc faptul ca si la 105 poti pedala pe bicicleta”, a subliniat ciclistul. Intrebat care sunt secretele care l-au ajutat sa ramana in forma pana la aceasta venerabila etate, el a enumerat: „toata viata mea am facut sport”, „multe fructe si legume”, „putina carne”, „nu prea multa cafea”, „fara fumat”, „foarte putin alcool”.

Robert Marchand detine deja recordul mondial pentru categoria plus 100 de ani, cu 26,927 km/ora, stabilit in 2014, pe cand avea 103 ani.

El s-a nascut pe 26 noiembrie 1911 la Amiens, langa Paris. A fost pompier in Franta, apoi s-a mutat in Venezuela, ulterior in Canada unde a lucrat ca taietor de lemne. In 1960 s-a intors acasa si s-a angajat ca gradinar si vanzator de vinuri. Pe langa ciclism, domnul Marchand a mai practicat gimanstica, dar si box.

Desi centenarul nu-si face deocamdata planuri de viitor, antrenorul sau, Gerard Mistler, a recunoscut ca nu ar fi deloc pus că nu ar fi surprins sa-l vada continuand sa performeze. „Stabilirea obiectivelor de atins face parte din personalitaea lui”, a spus el. „Daca-mi spune ca vrea sa-si imbunatateasca rezultatele, ii voi fi alaturi. Robert este un exemplu extraordinar pentru noi toti”, a completat acesta.

In prezent, recordul de viteza pentru barbati este detinut de Bradley Wiggins din Marea Britanie cu un rezultat de 54.526 km pe ora obtiut in iunie 2015.

Credit foto: Francois Mori/AP

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate