“Pancreasul artificial” controlează în mod eficient diabetul de tip 1 la copiii cu vârsta de peste 6 ani

Timp estimat de citire1 minut, 24 secunde

Un studiu clinic efectuat la patru centre de diabet pediatric din Statele Unite a constatat că un nou sistem de pancreas artificial – care monitorizează și reglează automat nivelul glicemiei – este sigur și eficient în gestionarea nivelului glicemiei la copiii cu vârsta de șase ani cu diabet de tip 1. 

Studiul a fost finanțat de Institutul Național al Diabetului și al Bolilor Digestive și Rinichilor (NIDDK), parte a Institutului Național de Sănătate din SUA. Rezultatele studiului au fost publicate pe 26 august în New England Journal of Medicine. “Mai puțin de 1 din 5 copii cu diabet zaharat de tip 1 sunt capabili să își mențină cu succes nivelul glucozei din sânge într-un interval sănătos cu tratamentul curent, iar acest lucru poate avea consecințe grave asupra sănătății lor pe termen lung ”, a spus Guillermo Arreaza-Rubín, MD , director al NIDDKs Diabetes Technology, om de știință în cadrul programului. 

Pancreasul artificial este de fapt un sistem “all in one” de management al diabetului. Pe de o parte, măsoară constant nivelul de glicemie din sânge și, pe de altă parte, pompează automat insulină în sânge atunci când este nevoie de aceasta. Sistemul va înlocui cel mai probabil în viitor monitorizarea glicemiei pe bază de înțepare în deget și injecțiile cu insulină, pe care unii diabetici trebuie să și le facă de mai multe ori pe zi. Pentru copii, tehnologia pancreasului artificial va însemna o îmbunătățire a calității vieții, familiile lor știindu-i în siguranță și nemaifiind nevoie să-și oprească toate activitățile pentru a se ocupa de diabet. 

Sursa: sciencedaily

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate