Paella cu fructe de mare

Timp estimat de citire1 minut, 49 secunde

Vara ne duce cu gandul la vacante, la calatorii si la diverse specialitati culinare. Astazi ajungem in Spania, mai precis in zona Valenciei, si am pregatit pentru tine o reteta care sigur te va incanta – paella cu fructe de mare.

Ingrediente

  • 20-24 de creveti cruzi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 500 g de peste-unditar, taiat bucati
  • 1 ceapa mare, tocata fin
  • 500 grame de orez paella
  • 4 bucati tocate de usturoi
  • 2 lingurite de ardei afumat
  • 1 lingurita de piper (optional)
  • puțin sofran
  • ½ x 400 grame de rosii taiate (la cutie)
  • 500 grame de scoici curatate
  • 100 grame de mazare congelata
  • 100 grame de boabe de fasole baby
  • O mana de patrunjel tocat foarte bine

Pentru adaos

  • 1 lingura de ulei de masline
  • O ceapa tocata marunt
  • ½ x 400 grame de rosii taiate (la cutie)
  • 6 bucati de usturoi, maruntite foarte bine
  • 1 cub de pui
  • anason (in forma de stea)

Metoda de preparare

  1. Decojeste si curata crevetii, pastreaza capetele si cochiile. Lasa crevetii la frigider momentan.
  2. Pentru a prepara adaosul, incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu spre mare si adauga pe rand ceapa, rosiile, usturoiul si capetele și cochiile de creveți. Gateste vreme de 4 minute, apoi adauga 2 litri de apa si adauga cubul de pui și bucata de anason. Lasa-l sa fiarba, apoi lasa-l sa dea in clocot 30 de minute. Se lasa la racit puțin, apoi se pune totul intr-un mixer sau un blender. Amestecul se trece printr-o sită fina.
  3. Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, speciala pentru paella. Lasa pestele unditar sa se prajeasca pentru cateva minute pe fiecare parte, apoi ia-l de pe foc și lasă-l deoparte. Adauga ceapa si prajeste-o pentru 4-5 minute pana cand se inmoaie.
  4. Amesteca orezul si lasa-l 30 de secunde sa fiarba. Adauga usturoiul, ardeiul iute, piperul si sofranul, apoi gateste-l pentru alte aproximativ 30 de secunde, adauga rosiile si 1.5 litri din adaosul de peste. Lasa-l sa dea in clocot pentru 10 minute (orezul trebuie sa fie inca al dente). Pune pestele unditar in tigaie cu crevetii, scoicile, mazarea si fasolea baby.
  5. Acopera tigaia cu un capac mare sau cu o folie si las-o la foc mic pentru 10-15 minute pana cand scoicile se deschid si crevetii sunt patrunsi bine. Inainte sa servesti, adauga si patrunjelul.

Marius Vasilescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu