Obezitatea si depresia iti dau senzatia de oboseala

Timp estimat de citire0 minute, 49 secunde

Ti s-a intamplat sa te simti obosit in timpul zilei, chiar dupa ce ai dormit pe saturate? Explicatia ar putea consta in doua afectiuni ale omului modern: obezitatea si depresia.

Conform unui studiu realizat la Universitatea Penn pe 1.761 de americani adulti, obezitatea si stresul emotional (corelat cu o stare de spirit negativa) sunt principalele cauze ale “epidemiei” actuale de epuizare si stare de somnolenta. Somnul insuficient si apneea obstructiva in somn joaca si ele un rol, fiind legate de o tensiune arteriala mare, afectiuni cardiovasculare, stres emotional, diabet, obezitate si risc crescut de accidentare.

Dr. Alexandros Vgontzas, autorul studiului, a declarat ca “epidemia” de oboseala merge in paralel cu “epidemia” de obezitate si stres psihosocial. Tot dr. Alexandros si-a exprimat ingrijorarea cu privire la siguranta publica, ce este pusa in pericol de aceasta oboseala excesiva, mentionand ca slabirea, vindecarea depresiei si a tulburarilor de somn ar trebui sa devina prioritare pentru a evita complicatiile medicale.

 

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate