Oameni celebri despre mersul pe bicicleta

Timp estimat de citire2 minute, 47 secunde

Plimbarile cu bicicleta sunt, fara indoiala, una dintre cele mai placute, dar si indragite modalitati de a face miscare. Si asta pentru ca efectele pozitive ale pedalatului trec dincolo de beneficiile aduse siluetei. Ne conving de acest lucru citatele unor personalitati remarcabile.

Stiai ca Albert Einstein, una dinte cele mai stralucite minti din toate timpurile, adora sa se dea cu bicicleta? Ba chiar ca si-a gasit de multe ori inspiratia in timpul plimbarilor pe doua roti? „Mi-a venit ideea [despre teoria relativitatii in timp ce mergeam pe bicicleta”, a recunoscut omul de stiinta. Si exemplul lui Einstein nu este singular. Mai multi scriitori, poeti, actori, atleti, presedinti au impartasit aceeasi pasiune cu marele geniu. Dovada stau zicerile lor memorabile despre bicicleta.

Jack London, ilustru scriitor si jurnalist american

„Ai mers vreodata pe bicicleta? Este unul dintre lucrurile care fac viata sa merite traita! Oh, doar prinde-te de manerele ghidonului si mergi cu capul inainte, cat poti de tare, pe strazi si drumuri, peste liniile de cale ferata si poduri, prin multime, evitand coliziunile, cu o viteza de douazeci de mile pe ora sau mai mult si, in tot acest timp, imagineaza-ti cum ar fi sa te prabusesti dintr-odata. Ei bine, asta e ceva! As putea face asta mereu.”

H. G. Wells, unul din parintii SF-ului si autorul unor titluri ca „Masina timpului”, „Razboiul lumilor” si „Omul invizibil”

„Atunci cand vad un adult pe bicicleta, incetez sa-mi mai fac griji pentru omenire.”

Ernest Hemingway, romancier si reporter de razboi american, laureat al Premiului Pulitzer in 1953 si al Premiului Nobel pentru Literatura in 1954

 „Mergand pe bicicleta, inveti cel mai bine contururile unei tari, de vreme ce trebuie sa transpiri in susul si in josul dealurilor sale. Astfel, ti le amintesti asa cum sunt ele cu adevarat, in timp ce dintr-o masina nu te poate impresiona decat un deal foarte inalt si nu ramai cu o amintire la fel de exacta a tinutului pe care l-ai traversat ca in situatia in care l-ai fi parcurs cu bicicleta.”

Iris Murdoch, scriitoare si filosoafa britanica de origine irlandeza

 „Bicicleta este cel mai civilizat vehicul cunoscut de om. Alte forme de transport se dezvolta pana devin un cosmar. Doar bicicleta ramane curata la inima.”

Lance Armstrong, ciclist profesionist american, care a castigat de sapte ori la rand Turul Frantei

„Nu stabilirea recordurilor ma tine pe bicicleta, ci sentimentul de fericire.”

Arthur Conan Doyle, romancier britanic, celebru pentru a-l fi creat pe Sherlock Holmes, primul detectiv care apare intr-o serie de romane politiste

„Cand ai moralul scazut, cand zilele par intunecate, cand abia daca mai merita sa speri, pur si simplu urca pe bicicleta si iesi la o plimbare pe drum, fara sa te gandesti la nimic altceva decat la calatoria pe care o intreprinzi.”

John F. Kennedy, cel mai tanar si poate cel mai simpatizat presedinte al SUA

 „Nimic nu se compara cu placerea simpla de a merge pe bicicleta.”

Al Pacino, actor hollywoodian, considerat unul dintre cei mai talentati din istoria cinematografiei

„Copil fiind, il rugam pe Dumnezeu sa-mi dea o bicicleta. Apoi, am realizat ca Dumnezeu lucreaza altfel. Am furat o bicicleta si m-am rugat pentru iertare.”

Bucura-te de frumusetea primaverii pe doua roti!

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate