Natura in slujba sanatatii: retete de suc pentru rinichi

Timp estimat de citire2 minute, 36 secunde

Rinichii au un rol esential in mentinerea sanatatii organismului. Ei sunt cei care filtreaza sangele si elimina prin urina substantle inutile sau daunatoare, rezultate in urma proceselor metabolice sau luate din mediul exterior. De aceea, rinichii trebuie curatati periodic, pentru o buna functionare. Si o putem face foarte simplu, prin consumul unor sucuri speciale din fructe si legume.

Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicina familie, competenta apifitoterapie si gemoterapie, ne spune ce sucuri sunt recomandate pentru ameliorarea activitatii renale.

Modul de viata din zilele noastre reprezinta o adevarata provocare pentru functia rinichilor de depurare a organismului. Alimentele sunt tot mai aditivate cu potentiatori de arome, gust si diferiti conservanti, aerul e din ce in ce mai poluat, iar somnul – dezordonat. Toate acestea impovareaza activitatea rinichilor, organele pereche responsabile de eliminarea substantelor nefolositoare si/sau nocive. Tocmai de aceea, atunci cand rinichii sunt supralicitati, iar „munca” lor este incetinita, ne confruntam cu deficit de energie, retentie de apa si hipertensiune arteriala. Complicatiile pot fi evitate, daca rinichilor li se acorda, periodic, putin ajutor.

Un trio magnific: morcovi, castraveti si ridiche neagra

Pentru sustinerea functiei renale, dar si pentru prevenirea si combaterea diverselor afectiuni ale intregului aparat urinar, specialistii ne indeamna sa apelam la proprietatile diuretice si antiiflamatorii ale sucului de castravete, in combinatie cu cel de morcov si ridiche neagra. „Infectiile, litiaza si alte probleme ce tin de sistemul renal pot fi ameliorate prin consumul a cate 200 ml de suc de castravete, morcovi si ridiche neagra, separat sau in combinatii, preferabil pe stomacul gol, in cure de 2-3 saptamani”, arata medicul de familie Ruxandra Constantina de la Centrul de Terapii Naturiste Sanavit Consult. Pe langa faptul ca activeaza diureza, usurand misiunea rinichilor de reglare a echilibrului de lichide in organism, acestea au si o actiune tonica, prin aportul de vitamine si minerale pretioase.

Alte sucuri purificatoare

Eficiente in redresarea activitatii renale sunt si sucurile de telina si patrunjel, mai ales in zilele calde. „Sucul de telina are efecte diuretice excelente cand este baut cate 1-2 pahare pe zi. Cel de patrunjel, pe langa faptul ca este diuretic, este si un bun detoxifiant, dar trebuie consumat cu precautie pentru ca are efecte foarte puternice. Il recomand intr-o cantitate de maximum 50 ml, diluat cu apa sau in combinatie cu alte tipuri de suc (de morcov, telina, in proportia de minimum 1:4)”, a precizat dr. Constantina. Dintre sucurile de fructe, cele mai indicate pentru rinichi sunt, potrivit medicului, cele de prune, pepene verde, afine si de merisoare. „Se poate utiliza si lamaia, sub forma de limonada, dar mai concentrata. De asemenea, putem adauga sucul de lamaie la alte sucurile de castravete sau morcov, pentru a potenta efectul binefactor al acestora”, a punctat specialistul.

Atentie la deshidratare

Consumul sucurilor sus-mentionate sunt favorabile sanatatii in general si rinichilor in paticular si datorita faptului ca participa la completarea aportului de lichide necesare organismului. Hidratarea deficitara este unul din cei mai de temut inamici ai rinichilor, intrucat determina formarea calculilor renali, adica a pietrelor la rinichi, care la randul lor cresc riscul de aparitie a bolii cronice de rinichi.

Natalia Talmacec

 

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate