„Mini-ghid de supravietuire urbana!”

Dr. Laura Ene, consultant nutritie

Timp estimat de citire1 minut, 27 secunde

Doamna doctor Laura Ene ne-a vorbit miercuri, 30 mai, despre oboseala cronica in cadrul evenimentului „De la BURNOUT la echilibru. Curs de management al oboselii: analize, nutritie, miscare, psihoterapie.”

“Stresul de resimte doar la nivel fizic, in timp ce oboseala cronica se observa atunci cand apar probleme psihice, spre exemplu: va confruntati cu lipsa de motivatie, sentimente de tristete asociate cu pierderea interesului fata de multe activitati care au fost odata placute, repulsia si gradul de toleranta redus fata de persoanele dragi, dispozitie depresiva.

De cele mai multe ori, sindromul burnout apare fara sa ne dam seama, ne ia prin surprindere si ne seaca de energie, lasandu-ne epuizati si demoralizati.

Exista mai multe semne care ajuta la recunoasterea oboselii cronice, cele mai comune sunt: durerile de cap, palpitatii, alergii, boli digestive, apatia si anxietatea, atacurile de panica, insomnie, agresivitate, lipsa de interes fata de orice activitate. Daca se recunosc 4 semne din cele enuntate este posibil sa fiti in prag de burnout. “ a mentionat doamna doctor Laura Ene.

Exista mai multe metode prin care companiile isi pot sustine angajatii cand acestia dau semne ca sunt afectati de sindromul burnout, programele de wellbeing sustinute de doctori si sedinte de terapie prin arta sunt cateva dintre modalitatile ce le stau la indemana.

Ne bucuram, totodata, sa anuntam o noua aparitie editoriala „Capcanele dietelor. Dieta pe viata sau stil de viata?”, de Dr. Laura Ene.

Acest ghid practic de buna purtare cu propriul corp (si cu emotiile voastre) va va ajuta nu numai sa faceti pace cu cantarul, ci si sa va eliberati definitiv de foame si de frustrare. In plus, veti descoperi cum sa va satisfaceti  toate poftele, intr-un mod inteligent si sanatos.

Conferinta a fost  organizata de Asociatia MedExperts si Ella Congress&Events.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

consultant nutritie

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate