Lectia de gatit cu Florin Busuioc

Timp estimat de citire2 minute, 31 secunde

Voi stiati ca Florin Busuioc, prezentatorul Vremea de la Pro TV, gateste? Nici eu! Dar am descoperit un super chef in bucatarie, care prepara delicatese pentru cei dragi ai lui! Iata cateva retete deosebite pe care am promis solemn ca le voi incerca!

Slab sau Gras: Iti place sa gatesti?

Florin Busuioc: Da, chiar este o pasiune. Cand sotia mea are foarte mult de lucru, gatesc aproape zilnic. Dar tot ea gateste mai bine!

Slab sau Gras: Ce-ti place cel mai mult sa gatesti?

Florin Busuioc: Fac niste snitele cum nu mai exista nicaieri pe planeta, la ciorba ma incumet foarte rar, acesta este domeniul lui Lili. Fac paste de tot felul pentru ca si fetelor le plac foarte mult si din ce in ce mai des, gratie unui bun prieten care m-a invatat reteta, la noi se fac clatite cu branza de burduf. Toata familia este in extaz.

Clatite cu branza de burduf

Clatitele cu branza de burduf nu sunt o mare complicatie. La jumatate de kilogram de faina, nu pui 2 oua ca la cele obisnuite, ci pui 4, nu pui deloc zahar, ci numai un varf de cutit de sare si lapte. Aluatul trebuie sa fie un pic mai consistent decat cel de la clatitele normale. In timp ce clatita e in tigaie si s-a rumenit pe amandoua partile, branza de burduf care trebuie sa fie nu iute, ci deloc iute, se faramiteaza pe jumatate de clatita in tigaie, se impatureste astfel incat sa fie un triunghi, se lasa in continuare pe foc. Se arunca cu maiestrie pe partea cealalta dupa care se lasa sa se topeasca branza din nou.

Cartofi pane

Nu stiu daca ati mancat vreodata cartofi pane, nici nu stiu daca exista, dar am facut acum cateva zile dintr-o curiozitate nebuna si sunt o minune. Ou batut, putin lapte, sare si alaturi intr-un bol, pesmet. Tavalesti cartofii taiati precum cei taranesti, inecati in ou si dupa aceea tavaliti prin pesmet si zvarliti fara mila intr-un ceaun de tuci, cu ulei incins. Nu-i lasati la foc mare; dati focul maruntel ca sa se patrunda bine in interior! N-am crezut ca poate iesi ceva atat de bun!

Tocana de pipote si inimioare

O mancare ce le place foarte tare fetelor mele este o tocana cu sos mult de rosii, de pipote si inimioare. Nu-i nicio filosofie; se toaca marunt doua cepe, niste morcovi, ardei gras. Ceapa se aureste usor cu putin unt, se pun si celelalte legume; usor se calesc si pipotele si inimoarele in alta tigaie. Se amesteca si se toarna o cana de apa; se lasa sa scada binisor dupa care se adauga pasta de rosii sau rosii tocate marunt. Luati d-alea ieftine de la piata, pentru ca sunt mai bune la tocana, mai puneti o ceasca de apa si lasati sa scada. Sare, iar piper numai daca vreti si suporta copiii. Fiind o mancare de baza ancestrala si permisiva din punct de vedere al retetei puteti sa va jucati cu imaginatia si cu legumele cum va taie pofta inimii.

Vanessa Stefan

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu