Lectia de gatit cu Carmen Bruma

Timp estimat de citire4 minute, 43 secunde

Carmen Bruma este deja un guru in materie de dieta, sport si nutritie. Frumoasa prezentatoare a emisiunii „Ai grija de tine” de la Realitatea TV promoveaza un stil de viata sanatos, echilibrat, iar retetele pe care ni le-a recomandat stau marturie. Incercati-le fara ezitare si veti descoperi ca puteti manca gustos si pe saturate intr-un mod natural!

Slab sau Gras: Carmen, iti place sa gatesti? Am vazut ca pe Facebook postezi o multime de preparate delicioase facute de tine!
Carmen Bruma: Sunt departe de a fi o mare bucatareasa in viata. Imi plac retetele simple, din  combinatii de ingrediente usor de digerat si care se prepara in max. 15-20 min.

Slab sau Gras: Pentru ca stim ca esti adepta alimentelor bio, de unde te aprovizionezi cu legume, fructe, carne?
Carmen Bruma: Am bunici la tara unde am o livada mica si gradina. Atunci cand nu reusesc sa ajung la ei, imi cumpar ingrediente si din supermarket, piata etc.

Slab sau Gras: Te simti vreodata frustrata pentru ca nu mananci… orice? Asta ca sa inchidem gura rautaciosilor !
Carmen Bruma: Nu, pentru ca nu imi doresc sa mananc orice

Slab sau Gras: Care este mancarea ce iti aminteste de copilarie ? Mai mananci mancare facuta de mama ta ?
Carmen Bruma: Bunica mea imi gatea salata de vinete cu rosii coapte pe plita. Din fericire, e sanatoasa si in putere si inca imi face salata de vinete.Si mama gateste bine si, mai nou, sanatos.:)

Slab sau Gras: Poti sa mananci sanatos si sa fii mereu satula?
Carmen Bruma: Poti sa mananci si sa fii 3S: sanatoasa, supla si satula!

Slab sau Gras: Am auzit ca ai parasit pupitrul stirilor din sport pentru o emisiune…
Carmen Bruma: „Ai grija de tine!” e o emisiune despre sanatate, frumusete si ingrijire care se difuzeaza in fiecare sambata de la ora 11, la Realitatea TV. E un format pe care l-am scris acum un an si la care tin mult. Sper sa aiba viata lunga!

Omleta a la Carmen Bruma

Ingrediente:

– 2 oua intregi plus 2 albusuri (Din galbenusurile ramase va puteti face o masca pentru fata. Adaugati miere daca aveti ten uscat, normal sau cateva picaturi de zeama de lamaie in cazul tenului gras)
– patrunjel proaspat
– rosii
– seminte de susan
Ouale batute se pun in tigaie, fara ulei, iar cand sunt aproape gata se adauga rosiile. La final se presara patrunjel si seminte de susan. Nu uitati ca un mic dejun luat in mod constant va ajuta sa preveniti poftele (inclusiv pe cea de dulce) si foamea exagerata!

Saorma vegetariana

Sanatoasa, usor de digerat, aproximativ 150 de calorii!

Ingrediente:
– 3-4 linguri de faina fara gluten (sau integrala)
– 2 oua 
– 500 ml apa minerala carbogazoasa
Se amesteca ingredientele pana se obtine o consistenta asemanatoare celei de clatite. Mie mi-au iesit 10 clatite, dar pot fi 8 daca le faceti mai groase. Eu folosesc o tigaie pe care nu trebuie sa o ung cu ulei!

Umplutura: o rosie, un avocado foarte moale, 2 castraveti de gradina, ceapa verde (un fir), marar si patrunjel verde, ulei de masline, sare. Se taie marunt si se amesteca, dupa care umpleti clatitele si gata!

Crema de branza cu apio

Cum poti sa transformi branza dietetica intr-un produs „comestibil” si slab caloric. 

– 100 grame branza dietetica
– apio (tulpina de telina), 2 tije – se gaseste in supermarketuri si se pastreaza in lada frigiderului chiar si o luna. Este aromata, are efect calmant, cicatrizant, afrodiziac si contine vitaminele C, A, B, potasiu, fier, magneziu, zinc.
– ardei gras (jumatate), marar (o legatura)
– 2 linguri ulei de masline
– sare, busuioc

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o consistenta cremoasa.

Desert cu pepene galben

Ingrediente: 
– pepene galben (tinut la frigider ca sa fie rece), aproximativ 200 g – contine 89% apa, betacaroten, potasiu, magneziu, fosfor, calciu, vit C si este diuretic;
– miere, 2 lingurite – alegeti varianta bio daca nu aveti o sursa sigura de unde sa o procurati. 
– pudra proteica ecologica din canepa, 3 linguri ( poate fi inlocuita cu pudra de roscove) – nu contine gluten, este bogata in proteine si acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6 in raportul ideal 3:1 . Se gaseste in magazinele naturiste sau pe site-urile de profil. 
Se amesteca totul cu un blender sau un mixer pana cand se obtine o crema. Se poate adauga la final un baton de scortisoara si o frunza de menta. Sper sa va placa!

Salata de quinoa 

Ingrediente:
– quinoa (jumatate de cana de boabe se fierb in aproximativ o cana de apa cu putina sare). Quinoa face parte din familia cerealelor, arata si se prepara asemanator orezului, doar ca mult mai repede. Contine proteine de buna calitate si o cantitate mare de calciu mai usor de asimilat decat cel din lapte. De asemenea ajuta la buna functionare a rinichilor si este o sursa buna de vitamine (A,D,E,C, K) si minerale (fier,calciu, magneziu, crom, seleniu, zinc)
– rucola (cat incape in palma) – detoxifianta, regleaza nivelul colesterolului, contine vitamina C si fier
– capere, 2 ligurite
– masline negre, 5-6
– 1 ardei
– 1 castravete (cu coaja)
– germeni de schinduf
– busuioc (de preferat proaspat)

Salata de pastai

Are grad de satietate mare, se prepara foarte repede si poate fi o masa in sine.

Ingrediente:
– fasole verde fiarta – eu prefer fierberea in abur (steamer) pentru ca astfel se pastreaza nutrientii in stare activa. Fasolea pastai contine magneziu, potasiu, calciu, fibre, vitaminele A, B ,C si o cantitate importanta de vitamina K (contribuie la procesul de coagulare, rezistenta oaselor si refacerea tesuturilor distruse)
– seminte de floarea-soarelui crude
– ulei de masline
– marar
– sare de mare
– paine de secara cu ovaz

Vanessa Stefan

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu