Lactatele te protejeaza de atacul cerebral

Timp estimat de citire1 minut, 15 secunde

Tensiunea arteriala ridicata poate favoriza un atac cerebral, iar un numar de studii anterioare au sugerat ca proteinele din produsele lactate ajuta la diminuarea tensiunii arteriale, laolalta cu vitamina D prezenta in lactate.

Susanna C. Larsson si colegii ei specialist de la Institutul Karolinska din Suedia au analizat informatiile colectate de la mai multe persoane, ce includeau un chestionar dietetic detaliat si inregistrarile medicale pe care le-au avut pe termen lung. Printre cei aproximativ 75.000 barbati si femei ce nu sufereau de boli cardiovasculare sau cancer la inceputul acelui studiu, doar 4.000 au avut un accident cerebral in urmatorii 10,2 ani de supraveghere.

La populatia suedeza, iubitoare de lactate, laptele gras, smantana sau branza nu au fost factori in aceste afectiuni. Chiar daca consumul zilnic de lactate integrale nu a fost corelat cu riscul de accident cerebral sau infarct in mod specific, nici lapte integral (gras) sau laptele in general, consumul de lactate degresate a fost asociat cu diminuarea riscului de infarct si de atac cerebral.

Disponibil in farmaciile Catena, MemoPlus contine o combinatie speciala formata din 5 ingrediente active care au o influenta pozitiva asupra memoriei si concentrarii si care cresc confortul general al organismului. Gingko biloba creste circulatia sanguina la nivelul creierului si astfel, imbunatateste functiile acestuia. Echipa de cercetatori a aflat ca cei mai mari consumatori de lactate degresate, cu aproximativ 4 portii pe zi, aveau un risc mai mic cu 12% de a suferi un atac cerebral, dupa ce au modificat si alti factori, in comparatie cu persoanele care nu consumau deloc lactate.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate