Peste 1200 de ieseni au alergat pentru doua cauze nobile pe ploaie si frig

Timp estimat de citire1 minut, 39 secunde

Duminica, 23 aprilie, Cluburile Rotary si Primaria Municipiului Iasi au organizat cea de-a treia editie a Semimaratonului Iasi, care a scos din casa peste 2300 de ieseni, dintre care 1200 participanti dornici sa ajute prin miscare. Participantii au fost sustinuti cu aplauze si urale din partea publicului venit sa-i incurajeze, iar voluntarii, politistii, jandarmii si ambulantele au ajutat la buna desfasurare a evenimentului.

De la o editie la alta, Semimaraton Iasi aduna un numar cat mai mare de participanti care cred in cele doua cauze umanitare ale evenimentului: burse pentru copiii inteligenti din mediul rural prin Asociatia ProRuralis, singura asociatie de acest gen din tara, si sprijin pentru copiii defavorizati din cartierul Dacia prin proiectul “Casuta cu cirese” din cadrul Asociatiei Salvati Copiii.

Cu toate ca a plouat pe tot parcursul Semimaratonului, participantii nu s-au lasat demoralizati de vreme, ci au renuntat la confort pentru o cauza umanitara. Mai mult, acestia nu s-au intrecut doar prin viteza si rezistenta pe pista de alergare, ci si prin tinutele care mai de care mai inedite pentru o competitie sportiva, printre care amintim un concurent care s-a imbracat in costumul de mire pentru sarbatorirea a zece ani de casnicie, pana la cel care a optat pentru o vestimentatie scotiana, formata din kilt.

Cea mai grea proba a Semimaratonului a fost cursa de 21 de km, castigata la barbati de catre Mihail Bizniuc, pentru al doilea an consecutiv, iar la femei invingatoare este Magdalena Veliscu. La proba de 10 km, locul intai la masculin este ocupat de Andrei Cucolea, iar la feminin de catre Georgiana Cosmina Spiridon. Copiii nu s-au lasat mai prejos decat adultii, si au luptat cot la cot pentru educatia altor copii de varsta lor mai putin norocosi, participand la trasee cuprinse intre 600 metri si 2.5 km.

Semimaraton Iasi este singura competitie sportiva care directioneaza toate fondurile catre ajutorarea copiilor defavorizati din Iasi, dar si singura activitate de genul acesta din regiunea Moldovei, strangand participanti chiar si din Republica Moldova, cat si studenti straini care locuiesc in Iasi.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate