Faimosii XXL: Benny Hill, actorul care a pictat zambete pe fetele tuturor

Timp estimat de citire3 minute, 26 secunde

Mai mereu, oamenii care te fac sa razi, actorii de comedie ce par izvor nesecat de optimism si voie-buna, sunt cei care ascund cele mai mari traume si neimpliniri. Ei isi poarta zambetul precum o masca, o frumoasa si colorata masca, pe care o dau jos doar in spatele camerei, iar realitatea ce se dezveleste astfel ar fi greu de inteles pentru public.Si ei stiu asta. in editia de aprilie, il cunoastem mai bine pe Benny Hill. Salut, maestre!

Alfred Hawthorne Hill (21 ianuarie 1924 – 19 aprilie 1992) a fost un cunoscut comediant englez, ce a devenit celebru mai ales datorita programului The Benny Hill Show. Alfred s-a nascut in Southampton si a crescut in Wilton Road, unde el si fratele sau au urmat cursurile scolii Taunton. Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, Hill a inceput sa lucreze: a fost laptar, sofer, muncitor, tobosar, pana cand a reusit sa intre in industria media ca asistent de productie. Inspirat de starurile de comedie ale vremii, Alfred a inceput sa viseze cu ochii deschisi la un show al lui. Astfel, si-a schimbat numele din Alfred in Benny, un omagiu adus comediantului sau favorit, Jack Benny. Inainte sa obtina un job onorabil intr-un teatru, Hill a facut figuratie in cluburile de agrement si pe la serate, pana cand a dat o auditie pentru un teatru faimos si a luat proba!

The Benny Hill Show, un succes de necontestat!
In 1955, dupa o perioada nu foarte fasta a actorului, s-a nascut conceptul The Benny Hill Show, televizat de BBC Television pana in 1969, cand a fost preluat de Thames Television. in acest sitcom, poate cea mai faimoasa faza este cea in care Benny este fugarit de diversi membri din distributia show-ului, deghizati fie in politisti, politicieni, travesti sau batrane. Coloana sonora, „Yakety Sax”, este si mai celebra si a ajuns sa fie cunoscuta drept „Melodia lui Benny Hill” si preluata de foarte multe filme-parodii sau show-uri de televiziune. Pana si fratii Wachowskis au folosit tema muzicala in super-productia „V for Vendetta”. Totusi, din cauza genericului ce, la un moment dat, il prezenta pe Benny Hill tragand lenjeria intima de pe niste fete, au inceput sa apara criticile si acuzele, jurnalistii si oamenii de televiziune catalogandu-l drept „un batran libidinos ce dezbraca fetele nubile”. Ca un raspuns la aceste afirmatii, o fata din distributia filmului a declarat: „Domnul Hill este unul dintre cei mai amabili, blanzi, simpatici si gentlemani barbati cu care am lucrat vreodata”, iar tot acest scandal nu a facut decat sa ridice si mai mult ratingul productiei.

Viata personala – sub semnul singuratatii
Benny Hill a fost inconjurat de foarte putini prieteni, desi colegii de platou insistau ca acesta se simte foarte bine si de unul singur. Actorul nu a fost niciodata casatorit, chiar daca a cerut de sotie trei femei – insa a fost respins de toate. Desi detinea o proprietate personala in Southampton, el nu si-a cumparat vreodata o casa in Londra, nici vreo masina. Benny a preferat sa traiasca modest, cu chirie, aproape de platourile de filmare. In 1976, la varsta de 82 de ani, mama lui Hill a murit, iar acesta a transformat casa parinteasca intr-un altar dedicat mamei, refuzand sa vanda ori sa mute ceva. Singurul lux pe care si-l facea cadou erau calatoriile. Actorul adora Franta si devenise un frecvent turist in zona Marsiliei. Isi pertrecea timpul prin cafenele, mijloace de transport in comun si piete publice din dorinta de a socializa dar si de a strange material inspirational pentru urmatoarele proiecte.

Sanatatea marelui actor a inceput sa se subrezeasca la mijlocul anilor 80, cand, din cauza greutatii excesive, inima a inceput sa fie din ce in ce mai slabita. Medicii i-au recomandat sa faca o operatie pe cord, dar el a refuzat. La doar doua saptamani distanta, Benny Hill a fost gasit mort in locuinta sa, stand pe fotoliu, cu televizorul deschis si telecomanda in mana. A lasat in urma sa o avere de peste 10 milioane de lire sterline ce au fost impartite de cei sapte nepoti si o mostenire pentru noi toti: momentele haioase cu el!

Diana Sorescu

 

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate