Exercitiile fizice in timpul sarcinii, de ajutor in tinerea la distanta a complicatiilor

Timp estimat de citire0 minute, 50 secunde

Veste incurajatoare pentru gravidele cu surplus ponderal insemnat. Potrivit unui studiu recent realizat in SUA, efectuarea de exercitii fizice in timpul sarcinii poate fi un mod eficient de a reduce riscul de diabet, hipertensiune si alte complicatii periculoase.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, autorii lucrarii au corelat mai multe date din cercetari anterioare care au analizat efectul exercitiilor fizice asupra gravidelor cu un indice de masa corporala (IMC) de cel putin 30, valoare ce indica obezitatea. Mai exact, oamenii de stiinta au stabilit ca la 1 milion de viitoare mamici obeze care realizeaza exercitii fizice apar 38.176 de cazuri de preeclampsie – o complicatie in sarcina cu potential letal – , pe cand in randul celor care nu fac miscare incidenta este de 113.000 de cazuri. Efecte benefice s-au inregistrat si in ceea ce priveste diminuarea riscului de diabet gestational. Potrivit estimarilor, in cazul gravidelor care practica sport numarul imbolnavirilor ar fi de 195.520 de cazuri la 1 milion, in timp ce in grupul celor care nu exerseaza aceasta cifra ar urca la 305.500 de cazuri.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate