Electrostimularea – calea scurta catre reducerea tesutului adipos

Timp estimat de citire2 minute, 3 secunde

In contextul lipsei de timp generalizate, capata amploare electrostimularea, o metoda alternativa ce vizeaza dezvoltarea musculaturii cu un grad minim de efort cardio sau de implicare psihica. Ceea ce astazi numim „electrostimulare” si o interpretam ca fiind o modalitate usoara de a lucra musculatura corpului, pentru ratiuni strict estetice, isi are de fapt punctul de plecare in modalitatile alternative de antrenament folosite in sporturile de performanta.

Aceasta tehnica, a micro-impulsurilor electrice transmise organismului uman, este folosita si in medicina de aproape 40 de ani in scopuri terapeutice, pentru tratarea durerilor musculare si articulare din cadrul anumitor afectiuni sau in recuperarea ce urmeaza unor interventii chirurgicale.

Electrostimularea – cum functioneaza

Intregul principiu care sustine aceasta metoda de dezvoltare musculara are la baza excitabilitatea celulara, particularitate a celulelor nervoase si musculare, care permite raspunsul prin contractie sub actiunea unor stimuli electrici produsi artificial, deci controlat. Impulsul electric se declanseaza fie la nivelul celulelor nervoase, fie la nivelul prelungirilor lor, numite axoni, si se propraga rapid prin nervii motrici, pana in straturile profunde ale masei musculare, provocand contractia.

Tehnica utilizata

Tehnica folosita este foarte simpla si reproduce cu maxima fideliate procesul natural al contractiei musculare. Electrozii, prin care se transmit impulsurile electrice, sunt plasati In zone strategic alese ale corpului, In funcite de aspectele pe care dorim sa le modificam. Apoi, cu o intensitate precis calculata si controlata, micro-impulsurile sunt transmise segmentelor musculare vizate. Intensitatea stimulilor este cea care face diferenta de calitate Intre diferitele aparate de electrostimulare. O intensitate prea scazuta nu produce riscul unor efecte negative, dar nici nu Iti poate acorda rezultate benefice de nicio natura.

Dezvolta musculatura

Electrostimularea este o metoda complementara in dezvoltarea si remodelarea muschilor. Realizata in mod corespunzator, aceasta aduce o crestere a musculaturii generale, o recuperare a tonicitatii si o readucere la starea optimă de functionare a unor muschi pe care de obicei ii uitam sau ii lucram mai greu prin diferitele sporturi practicate, cum ar fi abdomenul, coapsele sau fesele. Electrostimularea are efecte benefice si asupra elesticitatii pielii. O utilizare corecta, corespunzatoare si constanta poate duce la reducerea efectelor vizibile atat de neplacute ale celulitei. Acesta practica nu prezinta efecte negative nici pe termen scurt, nici mediu insa trebuie respectate anumite contraindicatii: graviditatea, anumite probleme cardiace (este interzisa in cazul persoanelor cu stimulator cardiac) sau unele accidente musculare recente.

Electrostimularea nu te face sa slabesti! Electrostimularea doar ajuta in cazul in care este folosita ca metoda auxiliara pe langa un comportament sportiv si nutritional corespunzator.   

Irina Chelarescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate