Dieta cu clorofila, noul trend pentru o sanatate de fier

Timp estimat de citire1 minut, 49 secunde

Cresterea aportului de clorofila in dieta este o metoda foarte buna de a-ti imbunatati sanatatea si valoarea nutritiva a meselor. Clorofila se regaseste in legumele verzi, verdeturi si alge si a devenit un supliment alimentar extrem de popular in ultimul timp.

Afla cum te ajuta dieta cu clorofila sa te mentii in forma si sa-ti mentii sanatatea!

Ce este clorofila?

Clorofila este pigmentul verde ce confera culoare frunzelor si tulpinilor de plante si este esentiala pentru fotosinteza. In tesuturile plantei, clorofila transforma lumina in energie, fiind esentiala pentru cresterea plantei. Structura chimica a clorofilei este similara cu cea a hemoglobinei din sange, ceea ce poate explica utilizarea traditionala a clorofilei ca un tonic nutritiv.

Cele mai bune surse de clorofila

Clorofila este prezenta in toate plantele si legumele verzi. Cele mai bune surse alimentare de clorofila includ broccoli, graul incoltit, legumele cu frunze verzi si alge precum spirulina si chlorella. Clorofila poate fi administrata si sub forma de supliment alimentar.

Beneficiile dietei cu clorofila pentru sanatate

  • Clorofila poate imbunatati calitatea si cantitatea celulelor rosii din sange, avand capacitatea de a regenera organismul la un nivel molecular.
  • Clorofila protejeaza impotriva unor elemente cancerigene ce se regasesc in nuci si cereale, carnea gatita si in poluarea din mediul inconjurator. Studii publicate in publicatiile de specialitate Carcinogenesis si Food and Chemical Toxicology arata ca aceasta substanta, clorofila, inhiba formarea celulelor cancerigene.
  • Datorita continutului bogat de vitaminele A, C si E, clorofila are un efect intens antioxidant si reduce inflamatiile din organism. Un studiu publicat in Journal of Food Science demonstreaza modul in care clorofila ce se regaseste in alimentele proaspete si in suplimentele alimentare are efect antioxidant si antimutagen.
  • Cercetarile recente arata ca si candida poate fi combatuta si ajutorul unei diete bogate in clorofila. Fiind alcalina, clorofila are efect asupra candidei din intregul organism.

Clorofila are un efect dublu asupra respiratiei urat mirositoare. In primul rand, are efect dezodorizant asupra gurii si gatului, iar in al doilea rand mentine sanatatea tractului digestiv – conditia esentiala pentru o respiratie placuta. Un studiu de la Universitatea de Stat din Oregon arata ca suplimentele pe baza de clorofila actioneaza ca un dezodorizant intern si au efect benefic asupra mirosului intregului corp.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate