Timp estimat de citire:
2 minute, 21 secunde
Prima zi a dietei cu clatite
Mic dejun:
– o felie de piine integrala prajita, unsa cu un strat subtire de unt; 40 g de sunca nu prea grasa (Praga); un fruct kiwi.
Prima gustare:
– o felie de piine integrala prajita; un triunghi de brinza topita; o rosie taiata in felii subtiri, presarate cu putin marar tocat marunt;
Pranzul:
– Reteta de clatite dietetice: 1 ou, 1 ½ linguri de faina, 5 linguri de lapte degresat, apa, un praf de sare si verdeata. Compozitia se pastreaza la rece (frigider) timp de 1 ½ – 2 ore. Garnitura se obtine din: 100g de dovlecei mici, o rosie si 2 radacini de praz sau ceapa verde, toate taiate in bucati. Amestecul astfel format se caleste intr-o lingurita de ulei si se condimenteaza dupa gust. Din compozitia pastrata la rece se prepara o clatita, intr-o lingurita de ulei. Inainte de a fi impaturita, clatita se unge cu 30g brinza topita. Clatita se serveste alaturi de legumele calite.
A doua gustare:
– o felie de piine integrala prajita; un triunghi de brinza topita; o rosie taiata in felii subtiri, preparate cu putin marar taiat marunt;
Cina:
Din 2 rosii, 2 radacini de praz, 100 g ardei rosu, 40 g brinza telemea se prepara o salata care se amesteca cu o lingurita de ulei. Poti servi si o felie de piine integrala prajita.
A II- a zia dietei cu clatite
Mic dejun:
– 200 g de iaurt slab amestecat cu 4 linguri de fulgi de ovaz; 2 mandarine si 1 mar taiate in cubulete; citeva miezuri de fistic tocate;
Prima gustare:
– un mar mic; o felie de piine integrala prajita.
Prinz:
– Compozitie clatite: un ou, 1 ½ linguri de faina, 5 linguri de lapte, apa, sare si verdeturi tocate marunt. Compozitia se amesteca bine si se pastreaza timp de 1 ½ – 2 ore la frigider. Pentru umplutura se folosesc 80 g de piept de pui care se taie in bucatele si se prajesc intr-o lingurita cu sos de soia. In tigaie se mai adauga 100 g de varza alba tocata marunt. Umplutura se condimenteaza dupa gust si se pastreaza la cald. Din compozitia pastrata la rece se prepara o clatita, intr-o lingurita de ulei, care se umple cu amestecul de carne si legume.
A doua gustare:
– un mar mic; o felie de piine integrala prajita;
Cina:
– se formeaza o crema din 100 g de iaurt slab, putin praz taiat in rondele fine, 2 linguri de smintina degresata, 4 felii de salam taiate in fisii si condimente dupa gust. Cu aceasta crema se unge o felie de piine integrala prajita.
Rezultatele dietei pot varia in functie de starea dvs. de sanatate si de caracteristicile fiecarui organism. Inainte de a incepe orice dieta, va rugam sa consultati medicul.
Carmen Rusu